Beheer

Windows
Windows 10

Microsoft: Windows 10 vindt jouw systeem ongeschikt

Het is nu duidelijk waarom mei-update weigert te installeren.

© CC0 - Public Domain
27 juni 2019

Het is nu duidelijk waarom mei-update weigert te installeren.

Microsoft waarschuwt in het Windows Update venster nu wanneer een computer niet geschikt is om een upgrade naar de Windows 10 mei-update (1903) uit te voeren.

Tot nog toe bleven gebruikers in het ongewisse wanneer een ingezette upgrade naar de laatste versie van het besturingssysteem stokte, meldt ZDNet. De reden daarvoor kan zijn dat drivers of andere problemen ervoor zorgen dat de pc niet meer goed zou werken nadat de upgrade is geïnstalleerd.

Microsoft had de voorjaars-feature-update eind mei klaar voor distributie. In tegenstelling tot eerdere updates hanteert Microsoft een voorzichtiger schema voor het uitrollen van de nieuwe softwareversie om te voorkomen dat net als bij de najaarsupdate, er in korte tijd veel problemen aan het licht komen. Computers met een wat oudere configuratie komen nu pas eind juni aan de beurt.

Update-proces stokt

Wie echter nieuwsgierig is en de update handmatig wil starten, kan altijd in het Windows Update venster zoeken naar de laatste versie. Bij sommige computers lukte de start van het proces echter niet, zonder dat duidelijk was waarom. Nu heeft Microsoft dat aangepast en geeft het betreffende scherm aan of de Windows 10 Mei 2019 Update compatibel is met het betreffende systeem.

Microsoft verwijst verder naar het Windows Release Health Dashboard voor verdere informatie.

1
Reacties
H. Assink 27 juni 2019 17:01

Beste herde werkers,
Bij mij kon het systeem niet meer de cshijven vinden. Er is een bepaalde driver die intoalieseerd de HHD die was weer weg. Dus het eigen systeem gaat tegen zich zelf te werk.
Groetjes;

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.