Overslaan en naar de inhoud gaan

Microsoft: vrijdag update voor IE

Gisteren bracht Microsoft al een ‘Fix It’-tool uit dat Windowsgebruikers moet beschermen tegen het beveiligingslek dat eerder deze week bekend werd. Het probleem was zo groot dat de Duitse tegenhanger van het NCSC (BSI) en andere beveiligingsexperts gebruikers opriepen IE niet meer te gebruiken tot de zero-day kwetsbaarheid is verholpen. Het geheugen van IE kon corrupt raken waardoor aanvallers programmacode binnen IE konden uitvoeren. Browsers IE 6 tot 9 waren kwetsbaar, IE 10 niet.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Meer 'remote code execution issues' opgelost

Buiten de gebruikelijke updatefrequentie van de maandelijkse patchdinsdag om, komt Microsoft morgen met een zogeheten ‘cumulatieve’ update MS12-063, die grondiger en uitgebreider is dan de ‘quick fix’ van gisteren. Yunsun Wee, directeur van Microsofts afdeling van Trustworthy Computer, zei dat de update ook vier andere kritieke ‘remote code execution issues’ oplost.

De update is rond 19:00 uur op vrijdagavond in Nederland beschikbaar. Wie automatische updates heeft geactiveerd, hoeft verder niets te doen. Andere gebruikers kunnen de update downloaden via Windows Update in het startmenu. Een ander browser installeren is ook een optie. Wee adviseert iedereen de update zo snel mogelijk te installeren.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in