Development

Apps
microsoft

Microsoft voegt nieuwe talen toe aan Translator-app

Onder meer Tataars, Tibetaans, Turkmeens, Oeigoers beschikbaar.

12 oktober 2021

Onder meer Tataars, Tibetaans, Turkmeens, Oeigoers beschikbaar.

Microsoft heeft elf nieuwe talen beschikbaar gesteld op de Translator-app. Dat maakt het bedrijf bekend op zijn website. Met de toegevoegde talen zijn er nu 103 beschikbare talen en dialecten.

De talen Basjkiers, Divehi, Georgisch, Kirgizisch, Macedonisch, Tataars, Tibetaans, Turkmeens, Oeigoers, Oezbeeks in het Latijnse schrift en Mongools in het cyrillische en traditionele alfabet zijn in de Translator-app beschikbaar. In totaal spreken 84,6 miljoen mensen deze talen.  

De techreus gebruikt een neural machine translation (NMT) voor de talen. Dat is een kunstmatig netwerk dat gelijkenissen kent met het menselijke zenuwstelsel. Het algoritme leert woordreeksen voorspellen en herkennen, waardoor tekst en spraak live vertaald kunnen worden. Microsoft Research ontwikkelde meer dan twintig jaar geleden voor het eerst automatische vertaalsystemen. In 2003 vertaalde een machinevertaalsysteem de volledige Microsoft Knowledge Base van het Engels naar het Spaans, Frans, Duits en Japans.

Nauwkeurigheid

“In de loop der jaren hebben we vertaalsystemen toegevoegd voor veel van 's werelds meest gesproken talen. Naarmate de technologie voor kunstmatige intelligentie (AI) evolueerde, zijn we neurale machinevertaling (NMT) -technologie gaan toepassen en hebben we alle machinevertalingssystemen gemigreerd naar neurale modellen op basis van transformatortechnologie, waardoor we enorme vooruitgang hebben geboekt in de nauwkeurigheid van vertalingen”, zo meldt Microsoft op zijn website. 

Lees meer over
Lees meer over Development OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.