Overslaan en naar de inhoud gaan

Microsoft verrijkt Teams met nieuw overzicht

De komst van Microsoft Lists is door het bedrijf in mei al aangekondigd; op de Build 2020 ontwikkelaarsconferentie. Sindsdien is deze nieuwe toevoeging aan Teams in testfase geweest. Nu is Lists beschikbaar voor alle Microsoft 365 gebruikers.
thuiswerken
© Panasonic
Panasonic

Microsoft Lists helpt onder meer bij het creëren van overzicht aan wat er aan nieuwe documenten op het Teams-platform is aangemaakt, maar fungeert ook als een ToDo-lijst of een workflow-hulpmiddel. Het is bij elk team in Teams toe te voegen als extra tabblad.

Lists heeft dezelfde structuur als een spreadsheet met rijen en kolommen. Er is een keuze uit verschillende templates voor het bijhouden van specifieke taken, zoals het onboarden van nieuwe medewerkers, het rapporteren van problemen, of het plannen van evenementen. De stadia in het proces zijn bij te houden met een gekleurd label. Maar de lijsten zijn ook helemaal van scratch in te richten en er zijn verschillende views, smart rules en alarmen te koppelen aan de overzichten, schetst Microsoft.

Lijsten kunnen ook worden gedeeld tussen verschillende teams. De lijsten zijn ook beschikbaar in de Teams-apps op de mobiele platformen iOS en Android.

Gebruik Teams sterk gegroeid

Het gebruik van Teams heeft een enorme impuls gekregen door het gedwongen thuiswerken dat in veel landen als maatregel tegen de Covid-19-pandemie is ingesteld. Volgens de laatste cijfers had Microsoft Teams in april 75 miljoen dagelijkse gebruikers, bijna een verdubbeling ten opzichte van de 44 miljoen een maand eerder. Na april heeft Microsoft geen update meer gegeven van het aantal dagelijkse gebruikers.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in