Overslaan en naar de inhoud gaan

Microsoft verlengt ondersteuning Windows 10 1709 vanwege coronavirus

Microsoft heeft besloten een aantal versies van Windows 10 1709 langer te ondersteunen, vanwege de verspreiding van het coronavirus. Op die manier wil het bedrijf "één van de vele lasten waar jullie nu mee omgaan" wegnemen. De ondersteuning voor deze Windows 10-versie moest eigenlijk op 14 april ten einde komen.
Windows 10 startmenu

Windows 10 1709 verscheen in de herfst van 2017. Sindsdien zijn er diverse nieuwe, grootschalige updates geweest voor het besturingssysteem. De ondersteuning voor deze versie moest binnenkort dan ook tot een einde komen. Maar daar is dus verandering in gekomen.

De ondersteuning voor de Enterprise-, Education- en IoT Enterprise-edities van deze versie van Windows 10 loopt namelijk nog door tot en met 13 oktober. "Dat betekent dat apparaten tussen mei en oktober alleen nog maandelijkse beveiligingsupdates ontvangen", aldus Microsoft in een blogbericht

De ondersteuning van Windows 10 1709 binnen de Home-, Pro-, Pro Education- en Pro Workstation-varianten werd eerder al stopgezet. Dat was al op 9 april 2019. 

Gedwongen updaten

Microsoft probeert in de tussentijd ook andere oudere versies van Windows 10 uit te faseren. De ondersteuning voor versie 1803 in de Enterprise- en Education-varianten van het besturingssysteem komt bijvoorbeeld op 10 november ten einde. 

Microsoft begon eind vorig jaar ook met een gedwongen update naar nieuwere versies. Systemen die na de October 2018 Update geen nieuwe versies meer hebben binnengehaald, kunnen automatische updates naar versie 1909 krijgen. Op die manier hoopt Microsoft een soepele overgang mogelijk te maken. 

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in