Beheer

Microsoft verklapt hoe je van Windows 10-gepush afkomt

8 januari 2016
Gewoon een knopje 'Nee bedankt' of 'Vraag over x maanden nog maar eens' was handiger geweest. Maar Microsoft heeft nu toch een methode onthuld om verlost te raken van de vraag of je al naar Windows 10 wilt.

Om ervan verlost te raken, moet je wel in de registry duiken. Dat zal voor velen een behoorlijk onvertrouwde omgeving zijn. Het is in ieder geval zaak eerst een back-up te maken van de registry. En vervolgens ook om zeer omzichtig te werk te gaan. Fouten in de Registry kunnen vervelende gevolgen hebben.

Na de registry geopend te hebben - door regedit te tikken in het veld Programma's of bestanden zoeken in het Start-menu - moet je twee waardes in het register aanpassen:

In HKEY_Local_Machine\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\WindowsUpdate moet de waarde achter DisableOSUpgrade veranderd worden in 1. (Bij dubbelklikken op dit item opent zich daarvoor een menu'tje) Daarmee verdwijnt de aanvechting van Windows om Windows 10 alvast te downloaden.

Daarna moet je de Get Windows App verbergen door in:

HKEY_Local_Machine\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\WindowsUpdate\OSUpgrade de waarde achter ReservationsAllowed te veranderen in 0

Meer informatie over deze methode, of die in jouw situatie nodig is en hoe je deze weer terugdraait, is te vinden op de Support-site van Microsoft.

Als de zogeheten DWORD's niet bestaan en je toch steeds notificatie krijgt, moet je de genoemde DWORD's met de bijbehorende waarde zelf aanmaken op de genoemde plaats. Hoe je dat doet, vind je hier op Microsofts Support-site.

Lees meer over
Lees meer over Beheer OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.