Beheer

Windows
update Windows

'Microsoft vereenvoudigt namen van Windows-updates'

Microsoft lijkt af te stappen van codering met halfjaarsaanduiding.

© Microsoft
24 augustus 2022

Microsoft lijkt af te stappen van codering met halfjaarsaanduiding.

Microsoft stapt waarschijnlijk af van de halfjaarscodering van de Windows-updates, nu het bedrijf deze grotere updates nog maar éénmaal per jaar uitbrengt. De 22H2-update wordt dan: Windows 11 2022 Update.

De verandering werd het eerst opgemerkt door Twitter-gebruiker XenoPanther in de Get Started-app die helpt bij het inrichten van een nieuwe Windows-installatie. Het Twitter-bericht werd opgemerkt door The Verge.

De Get Started-app verwelkomt de nieuwe gebruiker met de mededeling "You're now running the Windows 11 2022 Update!"

Zoals The Verge opmerkt, kan dit alleen een tijdelijke tekst zijn, die later als de update daadwerkelijk uitkomt, vervangen wordt door een definitieve benaming. Maar afstappen van de halfjaarscodering is logisch als de update toch maar één keer per jaar komt.

Microsoft heeft nogal wat verschillende namen gehanteerd voor de feature-updates, zoals Windows [jaartal] Spring Update of Windows [maand] [jaar] Update. De officiële benaming is nu al enige tijd de halfjaarscodering, bijvoorbeeld Windows 10 21H2.

Feature-update 2023 blijft mogelijk uit

Overigens heeft The Verge ook aanwijzingen dat de volgende jaarupdate, die nog steeds Windows 11 23H2 heet, helemaal niet komt. Die zou niet nodig zijn omdat gedurende het jaar steeds heel kleine updates uitgerold zouden worden met geringe wijzigingen. Het wachten zou dan zijn op het uitkomen van een grote update, waarschijnlijk Windows 12 genaamd, in 2024.

2
Reacties
Bop 25 augustus 2022 13:57

Hoe zat het ook alweer met Windows 10?

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.