Development

Cloud
azure

Microsoft vereenvoudigt inzet blockchain

Microsoft effent voor bedrijven de weg om blockchain-toepassingen te creëren.

25 juli 2017

Microsoft effent voor bedrijven de weg om blockchain-toepassingen te creëren.

Microsoft introduceert Enterprise Smart Contracts voor zijn Azure Blockchain-as-a-Service. het is een raamwerk dat het veel gemakkelijker moet maken om de vele mogelijkheden die blockchain biedt, te gebruiken bij bedrijfsprocessen.

Blockchain wordt nog veel geassocieerd met Bitcoins, de eerste grote toepassing van deze technologie. Maar de mogelijkheden zijn veel uitgebreider. In feite is blockchain een gedistribueerd grootboek waarin transacties worden bijgehouden en gevalideerd. Het kan gaan om geldelijke transacties, om het vastleggen van afspraken waar nu nog een notaris voor nodig is zoals een testament, maar ook het vaststellen van identiteiten.

Microsoft startte in november 2015 al met een Blockchain as a Service-dienstverlening op het Azure-platform. Vorig jaar werd daar middelware aan toegevoegd die het voor klanten makkelijk maakt een Ethereum-netwerk te bouwen. Dit is een opensource, gedecentraliseerde virtual machine gebaseerd op een blockchain-gebaseerd gedistribueerd platform.

Maar voor veel klanten is het nog een brug te ver om zelf op basis van dit gereedschap een eigen blockchaindienst te bouwen. Daar moet Enterprise Smart Contracts hulp bij bieden. Het raamwerk bevat een aantal bouwblokken waarmee, samen met Azure, Azure Active Directory en Azure Key Vault verschillende blockchaintoepassingen eenvoudig kunnen worden opgezet.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.