Overslaan en naar de inhoud gaan

Microsoft-tool voorspelt ‘ontbossingshotspots’

Microsoft heeft een nieuwe tool ontwikkeld die met behulp van kunstmatige intelligentie ontbossingshotspots kan voorspellen. Daarover schrijft de natuurwebsite Mongabay.
ontbossingshotspots
© Microsoft
Microsoft

De tool genaamd PrevisIA heeft bijna 10.000 vierkante kilometer van het Braziliaanse Amazonegebied geïdentificeerd dat in direct gevaar zou verkeren. Dat doet PrevisIA aan de hand van satellietbeelden van de European Space Agency (ESA).

Met een algoritme worden de beelden geanalyseerd en uiteindelijk worden gebieden aangewezen die het meest vatbaar zijn voor ontbossing. Er wordt onder meer gekeken naar eerdere bosbranden en illegaal aangelegde wegen middenin het woud.

Betere wereld bouwen

Rodrigo Kede Lima, Microsoft's president voor Latijns-Amerika, denkt dat PrevisIA een van de belangrijkste projecten is voor milieubehoud. “Door intelligente algoritmen in de cloud kunnen we ontbossing en bosbranden voorspellen nog voordat ze plaatsvinden. Dit is een van de grootste voorbeelden dat technologie kan helpen een betere wereld te bouwen."

De online-tool, die volgens de ontwikkelaars kan worden toegepast op elk bosgebied op aarde, zal in samenwerking met lokale overheden, bedrijven en non-profitorganisaties worden gebruikt als preventiemiddel.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in