Overslaan en naar de inhoud gaan

Microsoft Teams krijgt zijn eigen Facebook voor werk

Microsoft Teams krijgt een nieuw, Facebook-achtig sociaal netwerk binnenin de app. Het zogenoemde Viva Engage moet digitale gemeenschappen, gesprekken en zelfexpressie op de werkvloer stimuleren. De basis voor het nieuwe netwerk is Yammer, dat zo'n tien jaar geleden door Microsoft werd overgenomen.
Viva Engage in Microsoft Teams
© Microsoft
Microsoft

Yammer bestaat al sinds 2008 en laat gebruikers berichten plaatsen, berichten van anderen volgen en onderwerpen taggen. In juni 2012 nam Microsoft het sociale platform over. Sindsdien is het platform te gebruiken om met collega's te communiceren over werk in bijvoorbeeld SharePoint en Office.

Viva Engage - dat de Communities-app in Teams gaat vervangen - moet echter veel meer gaan lijken op sociale netwerken die ook privé gebruikt worden. The Verge noemt het zelfs een replica van Facebook. Zo krijgt Viva Engage een onderdeel dat vrij veel lijkt op de newsfeed van Facebook, waar berichten, video's, foto's en meer gedeeld kunnen worden. De gelijkenis tussen Facebook en Viva Engage is volgens The Verge overigens niet per ongeluk: mogelijk is dit expres gedaan, zodat de kans groter is dat werknemers nieuws of persoonlijke interesses gaan delen op het platform. 

Daarnaast krijgt Viva Engage Stories, een feature die ook in bijvoorbeeld Snapchat en Instagram zit. Gebruikers kunnen hiermee content delen die na een bepaalde periode automatisch weer verdwijnt.

Samenwerking met Yammer

Microsoft zegt in de aankondiging van Viva Engage dat het nieuwe platform samen gaat werken met Yammer. "Alle content die via Yammer.com of op mobiele platformen - inclusief community-gesprekken, posts op de storyline en stories - wordt zichtbaar in Viva Engage", aldus het bedrijf. En de samenwerking werkt ook andersom: alle content die in Engage gemaakt wordt, verschijnt ook in Yammer. Microsoft benadrukt dan ook dat Yammer naast Viva Engage blijft bestaan en dat er nog altijd in geïnvesteerd wordt.

Viva Engage verschijnt eind augustus in Microsoft Teams. 

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in