Innovatie & Strategie

Zakelijke software
Microsoft Teams

Microsoft Teams gaat negen videobellers tegelijkertijd tonen

Microsoft willigt verzoek van gebruikers in.

15 april 2020

Microsoft willigt verzoek van gebruikers in.

Wie Microsoft Teams gebruikt voor vergaderingen, weet dat er altijd maar vier mensen tegelijkertijd in beeld kunnen worden getoond. Degene die aan het woord is, is zichtbaar. Overige - misschien minder vocale deelnemers - zijn dat niet. Daar komt eind april echter verandering in. Dan kunnen maximaal negen mensen tegelijkertijd in beeld verschijnen. 

De mogelijkheid om meer mensen tegelijkertijd in beeld te tonen, was een veelgehoord verzoek van gebruikers. Op de User Voice site van Microsoft kreeg dat verzoek maar liefst 40.000 stemmen. Teams Engineer Alex heeft een een reactie daarop laten weten dat de update eind april ook echt gaat komen. Een exacte datum geeft ze echter niet.

De engineer zegt bovendien dat Microsoft werkt aan het verder vergroten van het maximaal aantal zichtbare mensen tijdens een gesprek. Wat het maximum dan wordt en wanneer we die update kunnen verwachten, heeft het bedrijf niet aangekondigd. 

Bij andere diensten voor videovergaderen kunnen overigens veel meer mensen in beeld worden getoond. Zoom kan 49 deelnemers tegelijkertijd tonen, Cisco WebEx ondersteunt maximaal 25 videostreams. Google Hangouts in G Suite ondersteunt 25 beelden tegelijkertijd. 

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.