Beheer

Netwerken

Microsoft stopt met MSN TV

8 juli 2013
Microsoft lijkt grote opruiming te houden. Vorige week zette het bedrijf een streep onder TechNet. Nu is ook MSN TV aan de beurt. Eind september stopt deze dienst.

Dat meldt Microsoft in een post op zijn site. Gebruikers worden tevens per e-mail geïnformeerd. Het bedrijf voert aan dat sinds de introductie van het toenmalige WebTV in 1996 het internet sterk is veranderd en “er vele nieuwe manieren zijn om toegang te krijgen tot het internet. Daarom hebben wij de moeilijke beslissing genomen MSN TV te beëindigen.” Het aantal gebruikers van MSN TV is in de afgelopen jaren sterk afgenomen. Bovendien staat Microsoft op het punt het bedrijfsonderdeel dat de software hiervoor ontwikkelt te verkopen aan Ericsson.

Microsoft kocht WebTV in 1997 van Steve Perlman voor 425 miljoen dollar. De dienst werd later omgedoopt in MSN TV. WebTV/MSN TV vereiste een speciaal apparaat. Een deel van de technologie wordt nu nog in de Xbox gebruikt. De software wordt tevens gebruikt in set-top boxes voor onder meer AT&T.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.