Overslaan en naar de inhoud gaan

Microsoft stopt met aparte Store for Business en Store for Education

Microsoft stopt met de aparte Stores for Business en Education. Dat heeft het bedrijf bekendgemaakt. In plaats daarvan worden de apps in de algemene Store beschikbaar.
Sun Valley, Windows 10
© Microsoft
Microsoft

Store for Business en Store for Education werden ooit opgezet zodat gebruikers specifieke apps voor zakelijke en onderwijsdoeleinden in een eigen appwinkel konden vinden. Maar vanaf de eerste helft van 2022 komen al die apps naar de reguliere Store, zo maakt Microsoft bekend in een update. Deze vernieuwde Store - die zowel voor Windows 10 als voor Windows 11 verschijnt - werd eind juni al aangekondigd.

Die keuze heeft nu als gevolg dat de aparte Stores gaan verdwijnen. In het eerste kwartaal van 2023 zet Microsoft een streep door de Store for Business en Store for Education. Een exacte datum waarop de appwinkels sluiten, is nog niet bekend. Wel zegt Microsoft dat de huidige mogelijkheden voor gratis apps tot die tijd beschikbaar blijven.

Microsoft laat daarnaast weten dat de Store for Business en Store for Education niet meekomen naar Windows 11. Voor systeembeheerders blijft het echter wel mogelijk om applicaties beschikbaar te stellen binnen bedrijfs- en schoolnetwerken, ook voor apparaten met Windows 11. Dit kan via de unified endpoint managementoplossing. Als de beide Stores in 2023 sluiten, is dit niet langer mogelijk. 

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in