Innovatie & Strategie

Windows
Windows 10

Microsoft stopt met aparte Store for Business en Store for Education

Aparte Stores sluiten begin 2023. 

© Microsoft
22 juli 2021

Aparte Stores sluiten begin 2023. 

Microsoft stopt met de aparte Stores for Business en Education. Dat heeft het bedrijf bekendgemaakt. In plaats daarvan worden de apps in de algemene Store beschikbaar. 

Store for Business en Store for Education werden ooit opgezet zodat gebruikers specifieke apps voor zakelijke en onderwijsdoeleinden in een eigen appwinkel konden vinden. Maar vanaf de eerste helft van 2022 komen al die apps naar de reguliere Store, zo maakt Microsoft bekend in een update. Deze vernieuwde Store - die zowel voor Windows 10 als voor Windows 11 verschijnt - werd eind juni al aangekondigd.

Die keuze heeft nu als gevolg dat de aparte Stores gaan verdwijnen. In het eerste kwartaal van 2023 zet Microsoft een streep door de Store for Business en Store for Education. Een exacte datum waarop de appwinkels sluiten, is nog niet bekend. Wel zegt Microsoft dat de huidige mogelijkheden voor gratis apps tot die tijd beschikbaar blijven.

Microsoft laat daarnaast weten dat de Store for Business en Store for Education niet meekomen naar Windows 11. Voor systeembeheerders blijft het echter wel mogelijk om applicaties beschikbaar te stellen binnen bedrijfs- en schoolnetwerken, ook voor apparaten met Windows 11. Dit kan via de unified endpoint managementoplossing. Als de beide Stores in 2023 sluiten, is dit niet langer mogelijk. 

Lees meer over
Lees meer over Innovatie & Strategie OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.