Management

Branche
IT-kort

IT-kort: o.a. Windows 11 Store nu heeft al uniek aanbod

Kort IT-nieuws van vandaag.

Kort IT-nieuws van vandaag.

AG Connect biedt hieronder een overzicht van kort IT-nieuws van vandaag:

 


 

Andy Jassy neemt bij Amazon stokje over van Bezos

Andy Jassy
Andy Jassy © AWS

De topman van AWS - Andy Jassy - is gisterenavond aangetreden als CEO van heel Amazon. Oprichter Jeff Bezos doet een stap opzij en wordt 'Executive Chair' (directievoorzitter).

Bezos heeft na de oprichting 27 jaar lang de rol van CEO vervult. Hij gaf met het bedrijf een impuls aan e-commerce, aanvankelijk met boeken, later als warenhuis. Vandaag de dag is Amazon een van de grootste online warenhuizen. Onder de verantwoordelijkheid van Bezos startte Andy Jassy in 2003 Amazon Web Services, waarbij de technologie die Amazon in huis had ontwikkeld voor het online warenhuis aan derden beschikbaar werd gesteld. Daarmee legden zij samen de basis voor cloudcomputing. AWS is nog altijd met afstand de grootste aanbieder van clouddiensten.

Amazon is inmiddels ook een speler van betekenis in consumentenproducten en diensten. Na de introductie van de Kindle eReader, heeft het bedrijf meer gadgets in de markt gezet zoals de Echo, de Ring en de Eero. Het warenhuis maakte de stap naar fysieke winkels met Amazon Go en de Amazon Fresh-winkels. Daar werd ook voor het eerst geëxperimenteerd met kassaloos winkelen op basis van beeldherkenningstechologie. Amazon zette streaming diensten op met Amazon Prime waarbij de overname van de MGM filmstudio's een belangrijke rol heeft gespeeld. Het bedrijf heeft met Amazon Music ook een eigen muziekstreamingdienst.

De activiteiten onder de vleugels van Bezos hebben hem tot de rijkste man op aarde gemaakt. Ondanks dat Jassy nu het roer overneemt, zal Bezos zich zeker actief blijven bezighouden met de gang van zaken in het bedrijf. Als directievoorzitter gaat hij zich vooral richten op 'de belangrijke Amazon initiatieven'. (TDO)

 


 

Windows 11 Store nu heeft al uniek aanbod

Microsoft Store, apps
© Microsoft

Microsofts nieuwe beleid met betrekking tot apps in de Microsoft Store werpt nu al zijn vruchten af. Steeds meer apps die niet voldoen aan de Universal Windows Apps-vereisten, verschijnen in de nieuwe Microsoft Store voor Windows 11.

Een van de veranderingen die Microsoft introduceert met de komst van Windows 11, is dat het een aantal vereisten aan apps in de Microsoft Store laat vallen. Het verschil is een week na de introductie van de eerste testbuild voor Windows 11 al zichtbaar.

Apps als OBS Studio, Zoom, Canva, WinZip en Adobe Acrobat Reader ontbreken tot nog toe in de Microsoft Store voor Windows 10 maar maakten nu al hun debuut in de Microsoft Store voor Windows 11. Er is ook al een reeks nieuwe extensies voor de Microsoft Edge-browser.

De verandering werd al in gang gezet na de aankondiging vorig jaar van veranderingen in de Windows Package Manager. In principe kan nu elke traditionele desktop-app straks een plaatsje krijgen in de officiële Microsoft Store.

Microsoft is begonnen de nieuwe voorwaarden te hanteren bij de bèta-versie van de Microsoft Store voor Windows 11. Uiteindelijk moeten deze voorwaarden ook gaan gelden voor apps die zijn bestemd voor gebruik op het Windows 10-platform. Naar verwachting komt ook Mozilla binnenkort met de Firefox-browser in de Microsoft Store en komen ook meer games beschikbaar. (TDO)

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.