Development

Windows
Windows 11

Microsoft stelt gratis Windows 11 Enterprise virtuele machine beschikbaar

De virtuele machines hebben wel een verloopdatum.

© Microsoft
26 november 2021

De virtuele machines hebben wel een verloopdatum.

Microsoft maakt het ontwikkelaars eenvoudiger om programma's te bouwen voor Windows 11. Zij kunnen nu namelijk gratis een Windows 11 Enterprise virtuele machine downloaden, aangevuld met de nodige software. De virtuele machine heeft wel een verloopdatum.

Microsoft biedt de virtuele machines aan via zijn eigen website voor VMWare, Hyper-V, VirtualBox en Parallels. De website - die ten onrechte meldt dat het om een Windows 10-versie gaat - is gericht op ontwikkelaars. Zij kunnen een virtuele Windows 11 Enterprise-versie downloaden (20 GB groot) en gebruiken. De virtuele machine verloopt op 9 januari 2022, schrijft Zdnet op basis van Microsofts informatie.

De virtuele machine bevat Windows 11 Enterprise, de Windows 10 SDK (2004), de nieuwste versie van Visual Studio 2019, de nieuwste versie van Visual Studio Code, Windows Subsystem for Linux met Ubuntu geïnstalleerd, Windows Terminal geïnstalleerd en de ontwikkelaarsmodus ingeschakeld. 

Windows 11

Microsoft bracht Windows 11 op 5 oktober uit als update voor geselecteerde machines. In de weken erna kregen meer apparaten de update aangeboden, een proces dat nog steeds gaande is. Nieuwe laptops en desktops kunnen standaard op Windows 11 draaien. Voor nieuwe Windows 11-laptops gelden strengere regels rondom de kwaliteit van de webcam, zo bleek gisteren. 

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.