Beheer

Netwerken
Microsoft Azure

Microsoft start 'IoT-hub' op Azure

4 februari 2016
Microsoft heeft met ingang van vandaag z'n IoT-hub op Azure operationeel. De hub is een cruciaal onderdeel van de in september al geïntroduceerde IoT Suite op het cloudplatform Azure.

IoT-hub moet Azure voorzien van een koppelvlak voor 'miljarden' IP-devices, schrijft directeur Sam George van Azure IoT in zijn blog. Bidirectionele communicatie met IoT-hub is mogelijk op basis van uiteenlopende open protocollen zoals MQTT, HTTPS en AMQPS. IT-hub maakt het mogelijk om de IoT-devices data te laten aanbieden aan allerhande services die op Azure beschikbaar zijn, van Microsoft zelf of van derden. Andersom kunnen services op Azure ook data of instructies naar de devices 'duwen', die daardoor mogelijkheden krijgen die hun lokale capaciteiten te boven gaan.

Certificeringsprogramma

Niet geheel toevallig maakte Microsoft tegelijk met de openstelling van zijn IoT-hub ook het  certificeringsprogramma 'Microsoft Azure Certified for IoT' bekend. Deze certificering, die meteen al is toegekend aan een stuk of tien vrienden, waaronder Arduino, Beagleboard, Freescale, Intel, Raspberry Pi, Samsung en Texas Instruments, moet de markt het vertrouwen bieden dat de er mee gelabelde oplossingen adequaat samenwerken met Azure IoT Suite.

 

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.