Development

Software-ontwikkeling
JavaScript

Microsoft start gratis JavaScript-cursus voor beginners

Cursus bestaat uit 51 gratis video's op YouTube.

7 oktober 2020

Cursus bestaat uit 51 gratis video's op YouTube.

Na de gratis Python-cursus van vorig jaar heeft Microsoft nu opnieuw een programmeercursus voor beginners gemaakt. Deze keer kunnen beginnende programmeurs aan de slag met JavaScript, via 51 video's op YouTube. 

De nieuwe cursus leert programmeurs die applicaties voor in de browser willen maken hoe ze JavaScript kunnen gebruiken, welke relevante software development kits (SDK's) er zijn en welke JavaScript frameworks ze kunnen gebruiken. Cursisten kunnen de video's van begin tot eind kijken, maar er ook voor kiezen om in specifieke onderwerpen te duiken. 

Het doel van de cursus is om ontwikkelaars genoeg JavaScript aan te leren dat ze zelf aan de slag kunnen met quick starts en tutorials gericht op frameworks en SDK's. Dat leren ze via het maken van een 'Hello World'-app, schrijft ZDNet. Daarnaast laat Microsoft in de cursus zien hoe er een ontwikkelomgeving opgezet kan worden met Visual Studio Code en hoe Node.js geïnstalleerd wordt. 

Voorkennis vereist

Van cursisten wordt wel verwacht dat ze al enige kennis over programmeren hebben, schrijft Microsoft op de GitHub-pagina van de cursus. "We gaan ervanuit dat je ervaring hebt met een programmeertaal als Python, Java of C#, en bekend bent met kernconcepten als boolean-logica, functies en variabelen", aldus het bedrijf. "We richten ons op de syntax, maar niet de theorie; we tonen je hoe je taken die je eerder hebt gedaan kunt uitvoeren in JavaScript."

Het is overigens niet de eerste keer dat Microsoft een gratis beginnerscursus start. In september vorig jaar begon het een cursus Python. Net als bij de JavaScript-cursus bestaat ook de Python-variant uit een serie video's. En ook bij deze cursus is enige voorkennis over programmeren vereist. 

Lees meer over
Lees meer over Development OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.