Innovatie & Strategie

Zakelijke software
Microsoft Teams

Microsoft rolt eerste functies voor privégebruik uit naar Teams

Testversie van nieuwe functies alleen in mobiele apps beschikbaar. 

© Microsoft
23 juni 2020

Testversie van nieuwe functies alleen in mobiele apps beschikbaar. 

Microsoft is begonnen met het uitrollen van de eerste privéfuncties voor de communicatie-app Teams. De functies zijn vooralsnog alleen in de mobiele apps van Teams beschikbaar.

Microsoft rolt nu een paar eerste functies uit, die als test moeten dienen, aldus het bedrijf in een blogbericht. Gebruikers kunnen voortaan met een privéaccount in Teams berichten versturen, videobellen en lijstjes, documenten en kalenders delen binnen groepen. Ook is het mogelijk om samen te werken aan documenten in Word, Excel en PowerPoint en locaties te delen. 

Om Teams voor privéaangelegenheden te gebruiken, hoeft geen aparte app geïnstalleerd te worden. In plaats daarvan kan een privéaccount toegevoegd worden in Teams op iOS en Android. Via de instellingen in de app is het vervolgens mogelijk om te wisselen tussen een zakelijk en een privéaccount. 

Rustige uitrol

Volgens ZDNet zijn alle functies die nu uitgerold worden gratis te gebruiken. Microsoft heeft echter niet uitgesloten dat er later alsnog premium-mogelijkheden komen, waar een Microsoft 365 Personal- of Family-abonnement voor vereist is.

De privémogelijkheden komen in eerste instantie alleen naar de mobiele apps van Teams. Vooralsnog gaat het alleen om testversies, die in de komende weken worden uitgerold. Later dit jaar worden de functies algemeen beschikbaar en komen ze ook naar de desktop-app voor Windows en Teams in de browser.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.