Innovatie & Strategie

Windows
Chromium Edge

Microsoft pusht nu nieuwe Edge-browser

Enterprise-klanten kunnen de komst van de nieuwe browser blokkeren.

Chromium Edge © Microsoft
4 juni 2020

Enterprise-klanten kunnen de komst van de nieuwe browser blokkeren.

Microsoft is gestart met het automatisch verspreiden van de nieuwe op Chromium-gebaseerde Edge-browser. De komende weken krijgen gebruikers de browser via Windows Update. De oude Edge-browser wordt daarbij vervangen en de instellingen automatisch overgenomen in de nieuwe browser.

De Microsoft-browser heeft vanaf dat moment dezelfde basis als de populaire Chrome-browser van Google. Microsoft gaat dan ook hetzelfde update-schema hanteren als Google voor de open source Chromium-kern: Elk half jaar komt een nieuwe stabiele versie uit. 

Microsoft wijkt vanaf nu dan ook af van de verspreidingsmethodiek voor Edge. Tot nog toe kwamen de browser-updates mee met de nieuwe versies van het Windows 10-besuringssysteem. Nu krijgt de browser een eigen update-routine via Windows Update.

Grote organisaties kunnen wanneer ze nog niet toe zijn aan het gebruik van de nieuwe browser deze blokkeren via de Edge Blocker Toolkit. Gebruikers bij wie de oude Edge-browser eenmaal is vervangen, hebben geen mogelijkheid de installatie ongedaan te maken.

Microsoft legt de gang van zaken uit in drie bulletins:  KB4541301KB4541302 en KB4559309.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.