Overslaan en naar de inhoud gaan

Microsoft pleit voor Amerikaanse GDPR-regels

In de Verenigde Staten ontstaat een lappendeken aan staatsgebonden privacywetgeving die in veel gevallen niet overeenkomt met de wetgeving die internationaal gangbaar is. Volgens Julie Brill, voormalig commissaris bij de Federal Trade Commission (FTC) en nu in de top van Microsofts juridische afdeling, is het nu het moment voor het Amerikaanse congres om federale wetgeving te maken die de privacybescherming voor Amerikaanse burgers uitbreidt tot GDPR.
Julie Brill
© CC0 - WikiMedia
CC0 - WikiMedia

Brill vindt dat het US Congress een raamwerk moet opzetten dat recht doet aan de veranderende opinie over het recht op privacy. In de VS en de rest van de wereld. Ze vindt dat mensen controle over hun eigen gegevens moeten krijgen en organisaties verplicht moeten worden transparanter te zijn over wat ze doen met de persoonlijke informatie die ze verzamelen.

Onwerkbare situatie

De huidige opt-in/opt-out mogelijkheden die consumenten nu op elke site krijgen voorgeschoteld op basis van de huidige privacywetging in de VS, noemt ze een onredelijke en onwerkbare last voor individuën.

Organisaties moeten ook verantwoordelijk te houden zijn voor overtredingen. Ze wijst op de EU waar bedrijven die de fundamentele privacyrechten schenden een boete kunnen krijgen tot 4 procent van hun jaarlijkse omzet. Er moeten krachtige mogelijkheden komen om de federale wetten te handhaven. Brill zei dat ze zelf in haar positie bij de FTC had gezien dat de huidige wetgeving onvoldoende was om de toezichthouder in staat te stellen effectief te beschermen in de huidige complexe digitale samenleving.

Volgens Brill levert een betere interoperabiliteit tussen de wetten in de VS en Europa bedrijven enorme kostenvoordelen op en een vermindering van de complexiteit omdat kan worden voorkomen dat regels verschillende en soms zelfs strijdige voorwaarden stellen.

 

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in