Beheer

Windows Update

Microsoft negeert pleidooi voor meer grip op Windows 10-updates

Windows Update © CC BY 2.0 - Flickr.com Christiaan Colen
20 oktober 2015
Een groepje actieve Windows-gebruikers wil meer openheid over en grip op de veranderingen die Windows aanbrengt in Windows 10. Microsoft is dat niet van plan.

Met de introductie van Windows 10 dwingt Microsoft alle gebruikers die geen grootzakelijk contract hebben om alle updates en upgrades te installeren op het moment dat deze beschikbaar zijn. Dat zit sommigen niet lekker. Hoe groot die groep is, is onduidelijk. Maar een deel ervan laat wel van zich horen. 

Het jongste initiatief om Microsoft op andere gedachten te brengen, is een petitie gericht aan Satyah Nadella. Daarin vragen de initiatiefnemers Nadella om controle over de updates en upgrades van Windows 10, zodat ze eventuele problemen kunnen voorkomen. Ook willen ze van Microsoft meer duidelijkheid over de inhoud van updates en upgrades die het maandelijks verspreidt. De petitie is geplaatst op Change.org, dat zijn bestaansrecht ontleent aan online petities. De oproep is in een kleine 2 weken 3386 maal ondertekend. 

 

'Microsoft says no'

 

Microsoft zal het eerste verzoek in ieder geval niet honoreren, blijkt uit een interview dat Joe Belfiore in reactie op de petitie gaf aan ComputerWorld. Het gedwongen aanbrengen van alle wijzigingen zorgt voor een stabielere Windows-omgeving. Door sommige updates wel en andere niet aan te brengen, wordt Windows makkelijk onstabiel; veel bedrijven die die praktijk erop nahouden, krijgen daardoor op termijn problemen in termen van de systeemprestaties of de stabiliteit, aldus Belfiori. 

Meer service voor grote zakelijk klanten

Voor zakelijk gebruik heeft Microsoft wel oplossingen in petto. Organisaties die kiezen voor de 'Current Branch for Business' krijgen de wijzigingen met 4 maanden vertraging, zodat ze in de consumentenmarkt al getest zijn. En wie echt op de oude manier wil werken, kan kiezen voor Long Term Servicing bij zijn Enterprise-contract.

Wat de inhoud van de updates betreft: Microsoft heeft eerder gemeld dat het daarover alleen gedetailleerde informatie geeft wanneer het om belangrijke wijzigingen gaat. Voor klanten met een Enterprise-abonnement zal wel meer informatie beschikbaar komen; hoe Microsoft dat vorm gaat geven, is nog onbekend.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.