Innovatie & Strategie

Branche
Clipchamp-logo

Microsoft neemt online videobewerker Clipchamp over

Webtools voor eenvoudige videobewerking.

© Clipchamp
9 september 2021

Webtools voor eenvoudige videobewerking.

Microsoft heeft de overname van Clipchamp aangekondigd, een bedrijf dat webgebaseerde software voor het maken en bewerken van video’s aanbiedt. Met de software kunnen klanten eenvoudig videopresentaties, promo’s of video’s samenstellen voor sociale media.

Microsoft stelt op zijn officiële website dat Clipchamp goed past als uitbreiding bij de bestaande productiviteitservaringen in Microsoft 365 voor gezinnen, scholen en bedrijven. Volgens de techreus maken en gebruiken steeds meer mensen video, dankzij een groeiend aantal nieuwe tools waarmee iedereen snel en eenvoudig geavanceerde bewerkingen kan uitvoeren en video-inhoud van hoge kwaliteit kan produceren.

Eenvoud van een web-app

Clipchamp werd daarom als een interessant overnamedoelwit beschouwd. Dat had vooral te maken met de manier waarop het "de eenvoud van een web-app combineerde met de volledige rekenkracht van een pc met versnelling van de grafische verwerkingseenheid (GPU)”, aldus Microsoft. Webapps weten lang niet altijd goed gebruik te maken van lokale resources en steken daarom soms wat karig af tegen volwaardige, voor een besturingssysteem geschreven apps.

In Clipchamp zitten diverse online tools voor het bijsnijden, knippen, roteren van video's, plus een snelheidsregeling. Ook kunnen gebruikers tekst, audio, afbeeldingen, kleuren en filters toevoegen. Dankzij sjablonen, gratis stock video- en audiobibliotheken wordt het bewerken nog makkelijker gemaakt voor gebruikers.

Sinds Microsoft voor zijn Edge-browser is overgestapt op de Chromium-engine zet het meer in op webfunctionaliteit. Dat verbreedt het aanbod van Windows, naast traditionele apps voor dat pc-platform. Verder omarmt Windows 11 op termijn ook Android-apps, door middel van ingebouwde emulatie van dat op Linux gebaseerde Google-besturingssysteem.

Lees meer over Innovatie & Strategie OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.