Overslaan en naar de inhoud gaan

Microsoft neemt online videobewerker Clipchamp over

Microsoft heeft de overname van Clipchamp aangekondigd, een bedrijf dat webgebaseerde software voor het maken en bewerken van video’s aanbiedt. Met de software kunnen klanten eenvoudig videopresentaties, promo’s of video’s samenstellen voor sociale media.
video-app Clipchamp
© Clipchamp
Clipchamp

Microsoft stelt op zijn officiële website dat Clipchamp goed past als uitbreiding bij de bestaande productiviteitservaringen in Microsoft 365 voor gezinnen, scholen en bedrijven. Volgens de techreus maken en gebruiken steeds meer mensen video, dankzij een groeiend aantal nieuwe tools waarmee iedereen snel en eenvoudig geavanceerde bewerkingen kan uitvoeren en video-inhoud van hoge kwaliteit kan produceren.

Eenvoud van een web-app

Clipchamp werd daarom als een interessant overnamedoelwit beschouwd. Dat had vooral te maken met de manier waarop het "de eenvoud van een web-app combineerde met de volledige rekenkracht van een pc met versnelling van de grafische verwerkingseenheid (GPU)”, aldus Microsoft. Webapps weten lang niet altijd goed gebruik te maken van lokale resources en steken daarom soms wat karig af tegen volwaardige, voor een besturingssysteem geschreven apps.

In Clipchamp zitten diverse online tools voor het bijsnijden, knippen, roteren van video's, plus een snelheidsregeling. Ook kunnen gebruikers tekst, audio, afbeeldingen, kleuren en filters toevoegen. Dankzij sjablonen, gratis stock video- en audiobibliotheken wordt het bewerken nog makkelijker gemaakt voor gebruikers.

Sinds Microsoft voor zijn Edge-browser is overgestapt op de Chromium-engine zet het meer in op webfunctionaliteit. Dat verbreedt het aanbod van Windows, naast traditionele apps voor dat pc-platform. Verder omarmt Windows 11 op termijn ook Android-apps, door middel van ingebouwde emulatie van dat op Linux gebaseerde Google-besturingssysteem.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in