Overslaan en naar de inhoud gaan

Microsoft neemt geen genoegen met 'nee' tegen Windows 10

Dat ontdekte Josh Mayfield, auteur van het tooltje GWX Control Panel. Daarmee kun je voorkomen dat de upgrade naar Windows 10 aan je gepresenteerd wordt.
Satya Nadella prijst Windows 10 aan op Build 2015
© Microsoft
Microsoft

Of beter: kon. Sinds kort werkt het tooltje namelijk niet meer. Ook wie via GWX Control Panel heeft ingesteld geen interesse te hebben in verandering van besturingssysteem, krijgt nu soms wel meerdere malen per dag de vraag of hij of zij wil upgraden alsnog door Microsoft voorgelegd.

GWX omzeilen

Mayfield ontdekte dat Microsoft in een recente update voor Windows 7 en 8.1 - die bedoeld zijn om de upgrade makkelijker te maken - mechanismes heeft gestopt om de instellingen van GWX Control Panel te omzeilen. Daarbij maakt Microsoft volgens Mayfield ook de inhoud van het 'Get Windows 10'-updateprogramma lastiger te detecteren, door daar steeds varianten met andere binaire bestanden te verspreiden.

Microsoft heeft er overigens eerder geen geheim van gemaakt dat het Windows 10 gaat pushen. Het begint nu Windows 10 als optionele update te verspreiden. Begin volgend jaar wordt Windows 10 een aanbevolen update; dan begint de upgrade automatisch bij personen die voor automatische updates hebben gekozen. Microsoft heeft wel toegezegd dat personen dan de keus krijgen voorgelegd of ze echt door willen gaan met de verandering van hun besturingssysteem.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in