Loopbaan

Carriere
Microsoft MVP’s krijgen videoboodschap van bekende Nederlanders

Microsoft MVP’s krijgen videoboodschap van bekende Nederlanders

Dienstverlener Wortell zet met een videofelicitatie van o.a. Sjaak Swart en Andy van der Meijde werknemers in het zonnetje.

© CCO/Pixabay Nietjuh
21 juli 2020

Dienstverlener Wortell zet met een videofelicitatie van o.a. Sjaak Swart en Andy van der Meijde werknemers in het zonnetje.

De Microsoft Most Valuable Professionals (MVP’s) van dienstverlener Wortell kregen deze week ieder een videofelicitatie van een bekende Nederlander. De dienstverlener wilde zo zijn vijf MVP’s in het zonnetje zetten. Een groot aantal van deze werknemers ontving al verschillende keren deze titel, sommigen zelfs tien keer of meer.

Onder andere ex-voetballers Andy van der Meijde en Sjaak Swart, DJ Jean en presentator Jack Plooij spraken een videoboodschap in. Ook directeur Danny Burlage, zelf voor de tiende keer MVP, ontving een videoboodschap. “Ik kreeg een boodschap van Emile Ratelband omdat ik veel op het podium sta en nogal van motivational speeches hou. Bij het selecteren van de bekende Nederlanders is gekeken naar de persoonlijke interesses van de MVP’s en daarop zijn de verschillende personen benaderd.” Voor Burlage was de ontvangst van de felicitatie ook een verrassing.

'MVP-dingen'

Niet elke bekende Nederlander wist waarover de felicitatie ging, waardoor de boodschappen grappig zijn. “Voor de tiende keer MVP-dingen gehaald. Wat de f*ck is dat nu weer”, lacht Van der Meijde. Swart motiveert: “Gefeliciteerd. Maar ik heb 21 stuks in de kast staan, dus je moet nog wat behalen”, grijnst hij. De felicitaties worden gewaardeerd door de Wortellmedewerkers, zij delen de videos op Twitter en LinkedIn.

Vijf werknemers van Wortell kregen de titel MVP. Dit certificaat wordt jaarlijks uitgereikt aan mensen die een uitmuntende prestatie hebben geleverd met Microsofttechnologie.

Dat het bedrijf er vijf in dienst heeft is wel bijzonder, zegt Burlage. “Er zijn weinig Nederlandse bedrijven die zoveel MVP’s hebben. De meeste bedrijven hebben er één of twee.” Bij het verlengen van de titel worden de werknemers elk jaar opnieuw in het zonnetje gezet. Burlage: “Normaal vinden dat soort shout-outs plaats tijdens de bedrijfsborrel die we elke twee weken houden. Tijdens de coronaperiode vindt die borrel digitaal plaats. We vieren tijdens zo’n borrel ook de verjaardagen en jubilea in die periode en zetten mensen in het zonnetje die iets moois hebben gedaan, zowel op persoonlijk of zakelijk gebied.”

Het initiatief met de videoboodschappen werd bedacht door de afdeling marketing samen met de vier verschillende coaches die de dienstverlener heeft. Medewerkers van de dienstverlener hebben een lifestylecoach, persoonlijke ontwikkelingscoach, HR-coach en studiecoach tot hun beschikking.

Aanpassing om 16:30 uur: Microsoft heeft geen elf maar vijf MVP's aangewezen bij Wortell.

Lees meer over Loopbaan OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.