Beheer

Windows 10 nee

Microsoft maakt geniepige upgrade naar Windows 10 iets minder geniepig

26 mei 2016
Een pop-upscherm dat je nog even wilt negeren klik je weg, toch? Nou, bij de Get Windows 10-pop-up beter niet, merkten Windows 7- en 8.1-gebruikers eerder deze week.

Want wie het pop-upscherm wegklikte door het rode kruis rechtsboven aan te klikken, activeerde de upgrade juist. Dat is - om het vriendelijk uit te drukken - een uitermate merkwaardige constructie, ook al gezien de boodschap op het scherm. Die biedt gewoon de keus om nu te upgraden of - in veel kleinere letters - om de upgrade af te slaan of uit te stellen.

Volgens Microsoft is dat feitelijk service. Het gebeurt alleen bij mensen die in hun Windows Update de optie hebben aangevinkt om aanbevolen updates automatisch te laten uitvoeren. De pop-up is dus niet meer dan een extra waarschuwing.

Gebruikers die de pop-up wegklikten of 'em helemaal niet zagen omdat ze even niet achter hun pc zaten, waren wat minder te spreken over deze 'Microsoft Windows 10-only'-invulling van het wegklik-ikoontje in pop-ups en webschermen. En terecht: wie op een ouder versie wil blijven werken, moet dat gewoon doen. Bovendien is het riskant. Het upgraden naar Windows 10 verloopt meestal probleemloos, maar het is toch wel verstandig om even wat maatregelen vooraf te nemen. Als het upgradeproces eenmaal start, is er nog maar één klikje nodig om de overstap te maken. En het kan je pc natuurlijk ook trager maken.

Microsoft ziet kennelijk nu zelf ook wel in dat het op deze manier zijn klanten tegen de haren in strijkt. Het heeft een extra mogelijkheid toegevoegd die verschijnt als mensen het pop-upscherm via het rode kruisje wegklikken om de upgrade te bevestigen of alsnog af te slaan.

Lees meer over
Lees meer over Beheer OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.