Overslaan en naar de inhoud gaan

Microsoft maakt geniepige upgrade naar Windows 10 iets minder geniepig

Want wie het pop-upscherm wegklikte door het rode kruis rechtsboven aan te klikken, activeerde de upgrade juist. Dat is - om het vriendelijk uit te drukken - een uitermate merkwaardige constructie, ook al gezien de boodschap op het scherm. Die biedt gewoon de keus om nu te upgraden of - in veel kleinere letters - om de upgrade af te slaan of uit te stellen.
Geen Windows 10

Volgens Microsoft is dat feitelijk service. Het gebeurt alleen bij mensen die in hun Windows Update de optie hebben aangevinkt om aanbevolen updates automatisch te laten uitvoeren. De pop-up is dus niet meer dan een extra waarschuwing.

Gebruikers die de pop-up wegklikten of 'em helemaal niet zagen omdat ze even niet achter hun pc zaten, waren wat minder te spreken over deze 'Microsoft Windows 10-only'-invulling van het wegklik-ikoontje in pop-ups en webschermen. En terecht: wie op een ouder versie wil blijven werken, moet dat gewoon doen. Bovendien is het riskant. Het upgraden naar Windows 10 verloopt meestal probleemloos, maar het is toch wel verstandig om even wat maatregelen vooraf te nemen. Als het upgradeproces eenmaal start, is er nog maar één klikje nodig om de overstap te maken. En het kan je pc natuurlijk ook trager maken.

Microsoft ziet kennelijk nu zelf ook wel in dat het op deze manier zijn klanten tegen de haren in strijkt. Het heeft een extra mogelijkheid toegevoegd die verschijnt als mensen het pop-upscherm via het rode kruisje wegklikken om de upgrade te bevestigen of alsnog af te slaan.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in