Management

Windows 10
Windows 10

Microsoft maakt Continuum-belofte pas in 2017 waar

Einde aan waterscheiding tussen Windows 10 en Mobile komt in zicht.

22 november 2016

Einde aan waterscheiding tussen Windows 10 en Mobile komt in zicht.

Het leek zo mooi, de Continuum-functie in Windows 10. Maar met toestellen met ARM-processor werkte het niet echt fijn. Het einde van die onbevredigende situatie lijkt in zicht te komen.

Het probleem met ARM-processors is, dat deze geen x86-applicaties draaien. Op toestellen met een ARM-processor kun je momenteel alleen Universal Windows Platform-apps draaien.  En die zijn functioneel beperkter dan de applicaties die voor het x86-platform zijn ontwikkeld.

Belofte nog niet waargemaakt

Dat deed afbreuk aan de belofte van Continuum: een naadloos aansluitend Windows-platform waarbij je met een los toetsenbord en beeldscherm je smartphone of tablet kan omtoveren in een volwaardige pc. Met desktopvirtualisatie-oplossingen kun je daar wel een mouw aan passen. Maar dat is niet hetzelfde als beschikken over deze mogelijkheid 'uit de doos', natuurlijk. En het is ook niet wat Microsoft beloofde.

Aan de zwakte in Continuum komt een eind, stelt Microsoft-watcher Mary Jo Foley. Microsoft werkt aan een x86-emulator voor 64 bit ARM-processors. Het lijkt erop dat Microsoft daarbij samenwerkt met HP. Het zal nog wel even duren voordat de emulator ook daadwerkelijk beschikbaar is. Volgens Foley staat-ie op het programma voor  de Redstone 3-versie van Windows 10. Die verschijnt in de herfst van 2017.

Lees meer over Management OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.