Overslaan en naar de inhoud gaan

Microsoft lekte 'golden key' van backdoor

Het gereedschap is vermoedelijk na een debugging-routine per ongeluk achtergebleven en meeverpakt in de software op de apparaten. Twee hackers - MY123 en Slipstream - hebben het gereedschap al in maart dit jaar ontdekt. Ze publiceerden hun bevindingen onlangs via een wat obscure website, signalert Ars Technica.
Boze vrouw
© CC0
CC0

Met het gereedschap is het mogelijk de hele trukendoos te omzeilen die Microsoft heeft gebouwd om te voorkomen dat er op computers illegale versies van Windows draaien. Het gereedschap werkt voor elk apparaat waar Windows 8.1 en hoger op draait en waarop Secure Boot is geactiveerd. Omdat Secure Boot werkt op het firmwareniveau kunnen kwaadwillenden er waarschijnlijk veel meer mee dan alleen Secure Boot uitschakelen.

'Achterdeurtjes zijn gevaarlijk'

De hackers benadrukken dat dit geval eens te meer duidelijk maakt hoe fout het idee van de FBI is om te eisen dat er achterdeurtjes in software worden gemaakt om de beveiliging te omzeilen.

Microsoft wilde aanvankelijk de hele zaak afdoen als niet-belangrijk. Nu hebben de twee toch een uitkering gekregen in het bug bounty-programma en zijn twee patches uitgebracht die de werking van de tool onschadelijk moeten maen. Een derde patch is nog in de maak, volgens Ars Technica.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in