Management

Governance
Bill Gates

Microsoft laat beleid rond seksuele intimidatie onderzoeken

Beschuldigingen ongepast gedrag Bill Gates zijn aanleiding voor intern onderzoek. 

Bill Gates © CC BY 2.0 - Flickr.com - cropped Steve Jurvetson
14 januari 2022

Beschuldigingen ongepast gedrag Bill Gates zijn aanleiding voor intern onderzoek. 

Technologiebedrijf Microsoft heeft een advocatenkantoor ingehuurd om te onderzoeken hoe het bedrijf is omgegaan met beschuldigingen over ongepast gedrag en seksuele intimidatie door Microsoft-oprichter Bill Gates.

De advocaten zullen ook het bedrijfsbeleid rond seksueel overschrijdend gedrag en discriminatie op basis van geslacht tegen het licht houden. Hiermee komt Microsoft tegemoet aan een wens van de activistische aandeelhouder Arjuna Capital, die hier vorig jaar om had verzocht.

Ongepast gedrag

Nadat Bill Gates had aangekondigd dat hij en zijn vrouw, Melinda French Gates, gingen scheiden, doken er berichten op over mogelijk ongepast gedrag tegenover Microsoft-medewerkers door de voormalige directeur. Het bedrijf erkende dat het in 2019, toen Gates in de raad van bestuur van Microsoft zat, een klacht heeft ontvangen en dat hij in 2000 heeft geprobeerd een relatie te beginnen met een werknemer. Het bestuur van Microsoft heeft dit onderzocht, maar dat onderzoek is niet afgerond, omdat Gates in 2020 terugtrad als bestuurder. Hij is wel nog adviseur van het bedrijf.

Advocatenkantoor Arent Fox LLP, dat volgens Microsoft veel ervaring heeft op dit gebied, moet de gang van zaken onderzoeken. Ook zal gekeken worden naar hoe soortgelijke klachten tegen andere bestuurders en hoge managers zijn afgehandeld en in hoeverre zij verantwoordelijk zijn gehouden. De onderzoekers zullen ook aanbevelingen doen om het beleid te verbeteren.

Arjuna Capital heeft al meerdere grote bedrijven onder druk gezet over kwesties als beloningsverschillen tussen mannen en vrouwen en tussen etnische groeperingen.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.