Overslaan en naar de inhoud gaan

Microsoft kort Office-support verder in

De volgende nieuwe versie van kantoorpakket Office krijgt van Microsoft minder lang ondersteuning dan de voorgaande versie. Office 2019 week al af van de voorheen geboden ondersteuningsperiode. Verder krijgt de uitvoering voor lange termijn (LTSC) níet langer support dan de reguliere uitvoering. De nieuwe Office-versie komt in de tweede helft van dit jaar uit.
Laptop, school
© CC0/Pixabay License
CC0/Pixabay License

In de tweede helft van 2021 komt de volgende nieuwe Office-versie uit. In een blogpost over de lange termijn-variant spreekt Microsoft zelf van Office 2021. Daarvan komt eerst in april nog een testrelease uit. De support die Microsoft voor de LTSC (Long-Term Servicing Channel) biedt, is ingekort van tien jaar naar vijf jaar.

Terug naar vijf jaar

Voor de reguliere uitvoering van Office is er nu ook sprake van een inkorting. Over Office 2021 voor consumenten en kleinere bedrijven meldt Microsoft dat die ook later dit jaar uitkomt. De software zal hetzelfde kosten als voorganger Office 2019, maar kopers krijgen vijf jaar support op die eenmalige aanschaf van het applicatiepakket.

“We zullen meer details over nieuwe features in Office 2021 aankondigen dichter bij de algemene beschikbaarheid”, schrijft Microsoft-topman Jared Spataro. Hij is bij de IT-leverancier verantwoordelijk voor het Microsoft 365-aanbod, wat een cloudabonnement is met daarin ook Office. Gebruikers betalen daar dan maandelijks of jaarlijks voor.

Vanaf zeven en tien jaar

De supportperiode van vijf jaar voor de eenmalige aanschaf van Office is een inkorting op de zeven jaar ondersteuning die geldt voor Office 2019. Die software krijgt vijf jaar lang updates die naast bugfixes ook nieuwe functionaliteit kunnen brengen, en daarna nog twee jaar updates voor alleen ernstige beveiligingszaken. De eerste fase is de mainstream support, de tweede fase is de extended support. Voorbij zulke standaardperiodes voor support biedt Microsoft aan overheden en bedrijven van grote omvang nog maatwerkondersteuning, tegen stijgende kosten.

Bij de komst van Office 2019 meldde Microsoft dat de zeven jaar ondersteuning een uitzondering is op de termijn van tien jaar in zijn Fixed Lifecycle Policy. In de FAQ voor Office 2019 schreef de leverancier dat deze uitzondering is doorgevoerd om de support in lijn te brengen met die voor Office 2016. De extended support voor Office 2016 én 2019 eindigt op 14 oktober 2025.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in