Development

Software-ontwikkeling
Visual Studio

Microsoft heft Visual Studio Online op, devs kunnen naar bèta

Codespaces van Microsofts GitHub neemt het over van Codespaces van Microsofts Visual Studio.

© Microsoft
7 september 2020

Codespaces van Microsofts GitHub neemt het over van Codespaces van Microsofts Visual Studio.

Microsoft laat aan developers weten dat het zijn aanbod van online-ontwikkelomgeving Codespaces consolideert. Het browsergebaseerde Visual Studio Online, wat onlangs is hernoemd in Visual Studio Codespaces, gaat op in Codespaces van het overgenomen GitHub. Eerstgenoemde wordt opgeheven, laatstgenoemde verkeert nu nog in bèta, en developers moeten zelf de migratie inzetten.

Alle Codespaces die developers hebben aangemaakt in Visual Studio moeten worden overgeheveld naar GitHub. Dit moeten software-ontwikkelaars zelf doen en kan nu worden gedaan. Eind volgende maand (op 20 november) schakelt Microsoft de mogelijkheid uit om nieuwe codespaces aan te maken, via de route van Visual Studio. Bestaande codespaces zijn dan nog wel te gebruiken op Azure.

Delete-datum dreigt

Met ingang van 17 februari komend jaar stuurt Microsoft de portalsite voor Visual Studio Codespaces 'met pensioen'. Dit betekent dat alles wat dan nog daar staat, wordt gewist. Microsoft geeft dit ronduit aan in de blogpost over het consolideren van Visual Studio Codespaces in GitHub Codespaces. Dat consolideren komt dus neer op migreren door developers zelfs, die anders riskeren hun code kwijt te raken.

Ondertussen is het gelijknamige aanbod van GitHub formeel nog in de besloten testfase. Geïnteresseerde developers kunnen een verzoek voor 'vroege toegang' tot GitHub Codespaces doen. De door Microsoft overgenomen code repository site houdt gebruikers daar voor dat zij de volledige ervaring van ontwikkeltool Visual Studio Code krijgen zonder dat ze 'uit' GitHub hoeven te gaan.

Lees meer over Development OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.