Overslaan en naar de inhoud gaan

Microsoft geeft gereedschap Windows Phone 7 apps gratis weg

Microsoft heeft er voor gekozen het Windows Phone 7-platform geheel opnieuw op te bouwen. Applicaties die dus voor Windows Mobile 6 gebouwd zijn, werken niet op telefoons met het nieuwe besturingssysteem van Microsoft.
Maatschappij
Shutterstock
Shutterstock

Het gratis gereedschap omvat onder meer Visual Studio 2010, Silverlight 4 en de bètarelease van Blend 4, het gereedschap voor het ontwerp van een gebruikersinterface. Het gereedschap blijft ook in de toekomst gratis, beloofde Scott Guthrie, Microsofts vice-president .NET-divisie tijdens de MIX 10 developerconferentie in Las Vegas.

Het gereedschap bevat onder meer een ingebouwde emulator die als een virtuele machine draait op de pc. De emulator kan de oriëntatie-eigenschappen van de telefoon simuleren en zelfs de multi-touch mogelijkheden, mits de gebruikte pc beschikt over een aanraakscherm.

Ontwikkelaars hebben de mogelijkheid in hun applicaties de applicaties van anderen te integreren, bijvoorbeeld het koppelen van social media, sms en Bing-kaarten aan een fotoalbumapplicatie. Het gereedschap zorgt er voor dat de gebouwde toepassingen default dezelfde 'look en feel' krijgen van de standaard Phone 7-gebruikersinterface. De ontwikkelaar heeft wel de mogelijkheid daarvan af te wijken.

Volgens Guthrie kunnen ontwikkelaars die ervaring hebben met het ontwikkelen van Silverlight of het XNA Game studio, direct aan de slag voor de telefoon. Het ontwikkelgereedschap is precies hetzelfde, er zijn slechts kleine aanpassingen voor specifieke telefoonfuncties.

Microsoft opent in juni zijn nieuwe Marketplace voor de Phone 7 applicaties. Naast de regionaal georiënteerde Marketplaces komt er nu ook een wereldwijde winkel. Volgens Ruud de Jong, directeur Developer & Platform Enthousiasm, komt er bovendien een mogelijkheid voor telecomaanbieders om mee te delen in de inkomstenstroom. Dat moet het interessanter voor hen maken de telefoons aan hun klanten aan te bieden.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in