Microsoft geeft broncode ASP.Net-projecten vrij

29 maart 2012
Microsoft geeft de broncode van ASP.Net MVC, Web API en Razor vrij onder een Apache 2.0 licentie, om een ‘meer open ontwikkelmodel’ in zijn webdevelopmentdomein te laten ontstaan.

De code van de projecten ASP.Net Web API en Web Pages (Razor) wordt gehost op Microsofts open source projectsite CodePlex. Daarmee komt ook het vorige week aangekondigde ‘Git Version Control’-systeem (gebouwd door Linus Thorvalds) op CodePLex voor de ASP.Net-projecten beschikbaar.

Meer open en transparant

Scott Guthrie, corporate vice president van Microsoft server and tools business, schrijft hierover op zijn blog: “Dit zal een meer open en transparant ontwikkelmodel mogelijk maken, waarbij iedereen in de community mee kan doen en feedback kan geven op ingecheckte code, bug-fixes, de ontwikkeling van nieuwe features, en producten kan bouwen en testen op basis van de meest recente versie van de broncode.”

ASP.Net Web API bevat een framework met componenten voor het bouwen van http-services voor clients, waaronder browsers en mobiele apparaten. ASP.Net Web Pages maakt combinaties van servercode en HTML mogelijk voor het maken van dynamische content voor het web. De ASP.Net MVC (Model View Controller), voor het bouwen van webapplicaties, was al beschikbaar onder een open source licentie en zal nu ook op CodePlex worden gehost.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.