Beheer

Security
Microsoft Defender

Microsoft gaat ook macOS beschermen tegen virussen

Windows Defender-software komt ook naar macOS en krijgt daarom een andere naam. 

22 maart 2019

Windows Defender-software komt ook naar macOS en krijgt daarom een andere naam. 

De Windows Defender-software voor zakelijke Microsoft 365-gebruikers komt ook naar macOS, het besturingssysteem van Apple-computers. Microsoft start binnenkort een kleinschalige test voor Amerikaanse bedrijven.

Dat maakt het techbedrijf bekend in een video. Vanwege de uitbreiding naar Apples besturingssysteem verandert Microsoft de naam van Windows Defender Advanced Threat Protection (ATP) naar Microsoft Defender ATP. De software voor de besturingssystemen wordt voortaan aangeduid met de labels ‘voor Mac’ en ‘voor Windows’.

Defender ATP voor systeembeheerders

Apple heeft een eigen vorm van malwarebescherming ingebouwd in macOS, maar die kan volgens gebruikers en experts niet tippen aan gespecialiseerde antivirus-software als Microsofts Defender. Windows Defender ATP is de enterprise versie van de Defender-software die standaard in Windows zit. De ATP-variant meldt gedetecteerde bedreigingen in het Defender ATP-portaal van systeembeheerders. De software biedt real-time bescherming tegen virussen en andere bedreigingen. Daarnaast kan Defender ATP scans uitvoeren op bestanden en het systeem, bekende bedreigingen inspecteren en indien nodig actie ondernemen. Deze functies komen ook gefaseerd beschikbaar in de versie voor macOS.

De eerste preview van Defender voor Mac focust zich op signature-based malwaredetectie, schrijft Arstechnica. De andere, hierboven genoemde functies, worden in latere testversies toegevoegd. Het is nog niet bekend wanneer de definitieve, commerciële versie van Defender voor macOS verschijnt.  

Mogelijk ook Defender voor Linux

In de video hint Microsoft er overigens op dat Defender voor meer besturingssystemen beschikbaar komt. De fabrikant spreekt namelijk niet over een besturingssysteem (macOS) maar over besturingssystemen, merkt onder andere Tweakers op. Hoewel Linux niet bij naam wordt genoemd, zijn er in de video grafische elementen van het os-platform zichtbaar. Dit wekt de indruk dat de Defender-software later ook naar Linux komt.

Lees meer over
Lees meer over Beheer OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.