Overslaan en naar de inhoud gaan

Bijna alle AV-producten beschermen Windows 10 beter dan Windows Defender

AV-Test legde de antivirusoplossingen twee maanden het vuur aan de schenen op een Windows 10-machine. Slechts 2 van de 20 geteste systemen detecteerden alle virussen die ze tegenkwamen: Internet Security van Bitdefender en Norton Security van Symantec. De antivirusoplossingen van Ahnlab, AVG, Avira, F-Secure, Kaspersky en Microworld onderschepten wel alle in de praktijk circulerende virussen, maar verslikten zich in één of meer virussen uit AV-Tests referentieset.
Windows Defender broken
© AG Connect
AG Connect

Trend Micro zag die laatste wel allemaal, maar zag één of meer virussen uit de dagelijks praktijk over het hoofd.

Al met al haalden 10 producten voor bescherming de maximale score van 6 punten, waarvoor detectie van 99 procent de ondergrens is. Behalve de genoemde lukte dat ook Panda Security met Free Antivirus. Dat is daarmee de best scorende gratis oplossing.

AV-test kijkt wel verder dan bescherming alleen. Ook bruikbaarheid en effect op de pc-prestaties wegen mee in het oordeel. En met name bij dat laatste lopen de verschillen op. Alleen Avira (Antivirus Pro), Bitdefender, Kaspersky Labs (Internet Security) en Symantec scoren na die test nog het maximum van 18 punten. Panda scoort op systeembelasting slecht, met 3,5 punten. Overigens zijn er, ook betaalde, oplossingen die nog onvriendelijker zijn voor je systeem: Esets Smart Security (3,0) G Data's Intent Security (3,0) en Quick Heals Total Security (2,5) vragen nog meer van het systeem.

De laatste is één van de twee oplossingen die overall slechter scoren dan Windows Defender. De andere is ThreatTracks Vipre Internet Security. Meer informatie is te vinden op de website van AV-Test.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee