Management

Zakelijke software

Microsoft gaat IE-achterblijvers aan hun jasje trekken

8 januari 2016
Microsoft is klaarblijkelijk niet van plan gebruikers die in zijn ogen te ver achterblijven, met rust te laten. Na de Windows 7- en 8-gebruikers gaan nu ook de gebruikers van oudere varianten van Internet Explorer dat merken.

Tussen de patches die Microsoft aanstaande dinsdag 12 januari verspreid, zit namelijk ook eentje die gebruikers van oudere varianten van IE aanspoort om te upgraden.Bij Windows 7-gebruikers geldt dat als ze nog niet op versie 11 zitten, voor mensen met Windows Vista als ze niet naar IE 9 zijn verhuisd, en voor installaties met Windows Server 2012 als daar een oudere variant dan Windows 10 wordt

Bij het openen van die oudere variant opent de browser dankzij de patch automatisch een pagina die waarschuwt dat de gehanteerde versie niet meer ondersteund wordt en dus niet helemaal veilig is, en aanbiedt om op te waarderen. Die waarschuwing kan straffeloos weggeklikt worden, maar daarmee is de achterblijver niet van Microsoft af. Na drie dagen opent de waarschuwingspagina opnieuw, wanneer IE geopend wordt.

Waarschuwing te verwijderen via de registry

Microsoft biedt wel de mogelijkheid om de waarschuwing definitief te verwijderen. Dat vraagt wel aanpassing van de registry, wat altijd een wat ongemakkelijke operatie is als je daar geen ervaring mee hebt. De mogelijkheid is dan ook vooral bedoeld voor organisaties die al bezig zijn met vervanging. Langdurig uitstel van de vervanging van verouderde IE-varianten is in ieder geval niet aan te raden, omdat de beveiligingsrisico's snel toenemen.

Lees meer over
Lees meer over Management OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.