Overslaan en naar de inhoud gaan

Microsoft Exchange Server 2010 krijgt uitstel van executie

Microsoft stopt de ondersteuning van Exchange Server 2010 niet in januari maar in oktober 2020. De fabrikant heeft dit besloten omdat veel bedrijven nog niet zijn overgestapt naar een nieuwere Exchange Server of Office 365.
vensters, Microsoft
© Pixabay
Pixabay

Het Exchange Server 2010-programma kwam eind 2009 uit en zou in januari 2020 met pensioen gaan, samen met Windows 7. Microsoft roept bedrijven daarom al tijden op om over te stappen van Exchange Server 2010 naar een nieuwere versie of Office 365 met Exchange Online. Vanaf januari zou de 2010-software namelijk geen nieuwe functies en updates meer krijgen, alleen nog kritieke beveiligingsupdates. 

Microsoft: stop zo snel mogelijk

Omdat Microsoft vindt dat nog te veel bedrijven Exchange Server 2010 gebruiken, schuift het de pensioendatum met negen maanden op naar 13 oktober. De fabrikant benadrukt dat de software daarna blijft werken, maar veel minder updates krijgt. Daarom doet Greg Taylor, verantwoordelijk voor de marketing van het Exchange-team, nogmaals de oproep om Exchange 2010 'zo snel mogelijk uit te faseren.'

Nieuwere Exchange-versies

Taylor noemt - als wij van wc-eend - een nieuwere versie van Microsofts Exchange een goed alternatief. Exchange 2013 krijgt tot april 2023 updates, versie 2016 wordt tot oktober 2025 ondersteund. Dat geldt ook voor Exchange 2019, al is het niet mogelijk om vanaf versie 10 direct over te schakelen naar versie 19.

Office 365

Wie niet elke paar jaar wil updaten, is volgens Taylor het beste af met Exchange Online. Deze online oplossing, uiteraard ook van Microsoft, werkt met Office 365 en komt met een abonnementsmodel. Zolang je betaalt, krijg je updates. 

Op de site van Microsoft is meer te lezen over de roadmap van (het uitfaseren van) Exchange Server 2010.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in