Innovatie & Strategie

Apps
Groei MS Teams Bluid 2020

Microsoft breidt functionaliteit Teams opnieuw flink uit

Niet alleen meer kopieerwerk uit andere vergadertools

Scott Guthrie toont groei gebruik Teams tijdens Build 2020 © CC0 - AG Connect
19 mei 2020

Niet alleen meer kopieerwerk uit andere vergadertools

Tijdens de ontwikkelaarsconferentie Build 2020 introduceerde Microsoft vandaag een aantal nieuwe functionaliteiten in Teams.

Microsoft positioneert Teams als hét samenwerkingsplatform van het bedrijf en voegde de afgelopen maanden al functionaliteiten toe, die het afkeek van populaire platformen als Zoom zoals het gebruik van achtergronden en het tonen van meer deelnemers.

Maar nu komen er ook echt nieuwe functies bij die integreren met onder meer de Microsoft 365 productivity suite. Zo is er nu bijvoorbeeld de Bookings app voor Teams die de afspraken bijhoudt voor verschillende afdelingen en werknemers zodat al deze informatie bij elkaar komt in Teams. Zo kunnen  dubbele afspraken of andere agendaproblemen makkelijker worden voorkomen.
Daarnaast heeft Teams nu een integratie met het Power-platform zodat leden van een team makkelijker Power Apps kunnen maken. Deze kunnen vanaf juni ook met een druk op de knop worden toegevoegd en gebruikt in Teams, net als Power Virtual Agents en Power BI tools.

Industrie- en functiespecifieke templates

Er komen verder in de komende maanden templates beschikbaar voor speciale typen samenwerkingsgroepen, zoals event management, crisis response maar ook industriespecifieke templates voor bijvoorbeeld ziekenhuizen en banken. Al deze templates zijn weer door de gebruikers aan te passen aan hun eigen werkwijze.
Speciaal voor ontwikkelaars maakte Microsoft Teams beschikbaar als extensie op Visual Studio en Visual Studio Code om het werken aan projecten te vereenvoudigen.

Gebruik Teams steeg explosief

Het gebruik van Microsoft Teams maakte een spectaculaire groei door de afgelopen maanden. In 9 maanden verzesvoudigde het aantal gebruikers tot 75 miljoen in april 2020. Volgens Scott Guthrie - de Cloud en AI-baas bij Microsoft - een mooi voorbeeld van  de mogelijkheden van Azure om apps heel snel op te schalen. Het aantal compute cores in gebruik door Teams steeg explosief mee.

Groei compute cores gebruikt door Teams gepresenteerd tijdens Build 2020
Scott Guthrie toont de cloudservices waar Teams gebruik van maakt
Lees meer over
Lees meer over Innovatie & Strategie OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.