Overslaan en naar de inhoud gaan

Microsoft breidt functionaliteit Teams opnieuw flink uit

Tijdens de ontwikkelaarsconferentie Build 2020 introduceerde Microsoft vandaag een aantal nieuwe functionaliteiten in Teams.
Groei MS Teams Build 2020
© CC0 - AG Connect
CC0 - AG Connect

Microsoft positioneert Teams als hét samenwerkingsplatform van het bedrijf en voegde de afgelopen maanden al functionaliteiten toe, die het afkeek van populaire platformen als Zoom zoals het gebruik van achtergronden en het tonen van meer deelnemers.

Maar nu komen er ook echt nieuwe functies bij die integreren met onder meer de Microsoft 365 productivity suite. Zo is er nu bijvoorbeeld de Bookings app voor Teams die de afspraken bijhoudt voor verschillende afdelingen en werknemers zodat al deze informatie bij elkaar komt in Teams. Zo kunnen  dubbele afspraken of andere agendaproblemen makkelijker worden voorkomen.
Daarnaast heeft Teams nu een integratie met het Power-platform zodat leden van een team makkelijker Power Apps kunnen maken. Deze kunnen vanaf juni ook met een druk op de knop worden toegevoegd en gebruikt in Teams, net als Power Virtual Agents en Power BI tools.

Industrie- en functiespecifieke templates

Er komen verder in de komende maanden templates beschikbaar voor speciale typen samenwerkingsgroepen, zoals event management, crisis response maar ook industriespecifieke templates voor bijvoorbeeld ziekenhuizen en banken. Al deze templates zijn weer door de gebruikers aan te passen aan hun eigen werkwijze.
Speciaal voor ontwikkelaars maakte Microsoft Teams beschikbaar als extensie op Visual Studio en Visual Studio Code om het werken aan projecten te vereenvoudigen.

Gebruik Teams steeg explosief

Het gebruik van Microsoft Teams maakte een spectaculaire groei door de afgelopen maanden. In 9 maanden verzesvoudigde het aantal gebruikers tot 75 miljoen in april 2020. Volgens Scott Guthrie - de Cloud en AI-baas bij Microsoft - een mooi voorbeeld van  de mogelijkheden van Azure om apps heel snel op te schalen. Het aantal compute cores in gebruik door Teams steeg explosief mee.

Groei compute cores gebruikt door Teams gepresenteerd tijdens Build 2020
Groei compute cores gebruikt door Teams gepresenteerd tijdens Build 2020

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in