Innovatie & Strategie

Personal Tech
Microsoft patent roterende magnetische scharnier

Microsoft blijft nadenken over smartphones

Een nieuw patent met betrekking tot een hardware-ontwerp doet wenkbrauwen optrekken.

Microsoft patent roterende magnetische scharnier © Microsoft
26 februari 2018

Een nieuw patent met betrekking tot een hardware-ontwerp doet wenkbrauwen optrekken.

Microsoft heeft een patent gekregen op een manier om een vouwbare scherm in verschillende standen vast te zetten.

Dat Microsoft zich bezig houdt met smartphone-eigenschappen is opmerkelijk. Het bedrijf heeft na het fiasco met Windows Phone en de overname en vervolgens doodbloeden van Nokia's smartphonedivisie zijn lesje wel geleerd, zou je zeggen. Maar blijkbaar blijft de onderzoeksafdeling nadenken over de problematiek van smartphone hardware, concludeert TechRepublic.

Het gaat slechts om een patent en dat betekent niet dat Microsoft ook plannen heeft om de gepatenteerde technologie ook daadwerkelijk te gebruiken in nieuwe hardware. Sommige patentaanvragen worden uitsluitend ingediend om te voorkomen dat een ander bedrijf het doet. Zo'n patent kan altijd later geld opleveren door het in licentie te geven aan anderen. De beschreven inzet van magneten kan overigens ook worden gebruikt om de stand van schermen van andere elektronische apparatuur te fixeren.

In het patent wordt beschreven hoe met de slimme plaatsing van vier sets magneten een beeldscherm in verschillende standen kan worden vastgezet. In beide scharnieren zitten twee setjes magneten op de rotatie-as die wanneer ze op de juiste manier tegenover elkaar staan, het scherm in die stand houden.

Lees meer over Innovatie & Strategie OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.