Beheer

Privacy
Microsoft

Microsoft belooft alle overheidsverzoeken om data aan te vechten

Microsoft past beleid aan na aanscherping privacyregels

© Pixabay efes
20 november 2020

Microsoft past beleid aan na aanscherping privacyregels

Microsoft past zijn beleid en maatregelen rondom databescherming voor Europese klanten aan. Aanleiding zijn de aanbevelingen van Europese toezichthouders over het aanscherpen van regelgeving bij doorgifte van data naar landen buiten de EU. Eén van de nieuwe beleidsregels is dat Microsoft voortaan alle overheidsverzoeken om klantdata van bedrijven uit de publieke sector en enterprises aan te gaan vechten. 

De aanbevelingen van de European Data Protection Board (EDPB) werden vorige week gepubliceerd, als reactie op het schrappen van het Privacy Shield. Het Privacy Shield was een regeling voor het doorgeven van persoonsgegevens vanuit de EU aan de VS. De regels daarvoor worden nu strenger: bij het gehele proces van het versturen van de gegevens van Europese burgers, en de opslag en de bewerking van die data moet bescherming van Europees niveau aanwezig zijn.

Microsoft is naar eigen zeggen het eerste bedrijf dat zijn beveiliging voor klanten daar nu op aanpast. Zo belooft het bedrijf dat het alle overheidsverzoeken om klantdata van bedrijven uit de publieke sector en enterprises gaat aanvechten als daar een wettelijke basis voor is. Mocht er toch data gedeeld worden met een overheid en blijkt dat in strijd te zijn met de privacywetgeving AVG, dan biedt Microsoft een compensatie. 

Andere nieuwe maatregelen lijkt Microsoft niet nodig te vinden, omdat het naar eigen zeggen verder al voldoet aan de aangescherpte regels. Zo wordt data zowel onderweg als in rust versleuteld en is het bedrijf transparant over overheidsverzoeken om data. 

Lees meer over
Lees meer over Beheer OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.