Overslaan en naar de inhoud gaan

Microsoft belooft alle overheidsverzoeken om data aan te vechten

Microsoft past zijn beleid en maatregelen rondom databescherming voor Europese klanten aan. Aanleiding zijn de aanbevelingen van Europese toezichthouders over het aanscherpen van regelgeving bij doorgifte van data naar landen buiten de EU. Eén van de nieuwe beleidsregels is dat Microsoft voortaan alle overheidsverzoeken om klantdata van bedrijven uit de publieke sector en enterprises aan te gaan vechten.
vensters, Microsoft
© Pixabay
Pixabay

De aanbevelingen van de European Data Protection Board (EDPB) werden vorige week gepubliceerd, als reactie op het schrappen van het Privacy Shield. Het Privacy Shield was een regeling voor het doorgeven van persoonsgegevens vanuit de EU aan de VS. De regels daarvoor worden nu strenger: bij het gehele proces van het versturen van de gegevens van Europese burgers, en de opslag en de bewerking van die data moet bescherming van Europees niveau aanwezig zijn.

Microsoft is naar eigen zeggen het eerste bedrijf dat zijn beveiliging voor klanten daar nu op aanpast. Zo belooft het bedrijf dat het alle overheidsverzoeken om klantdata van bedrijven uit de publieke sector en enterprises gaat aanvechten als daar een wettelijke basis voor is. Mocht er toch data gedeeld worden met een overheid en blijkt dat in strijd te zijn met de privacywetgeving AVG, dan biedt Microsoft een compensatie. 

Andere nieuwe maatregelen lijkt Microsoft niet nodig te vinden, omdat het naar eigen zeggen verder al voldoet aan de aangescherpte regels. Zo wordt data zowel onderweg als in rust versleuteld en is het bedrijf transparant over overheidsverzoeken om data. 

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in