Overslaan en naar de inhoud gaan

Microsoft 365 heeft wereldwijde storing - Update

Microsoft 365 heeft dinsdagavond te maken gehad met een wereldwijde storing. Als gevolg daarvan waren diverse bestanden - zoals Excel-documenten - ontoegankelijk. Microsoft zei rond zes uur 's avonds (Nederlandse tijd) dat de storing weer verholpen was.
© Pixabay
Pixabay

De problemen begonnen rond 16:40, zo blijkt uit meldingen bij Allestoringen.nl. Gebruikers gaven daar aan vooral problemen te hebben met Excel. Ook op sociale media gaven gebruikers aan dat ze Excel-bestanden die op OneDrive of SharePoint opgeslagen staan niet langer konden openen.

Niet lang daarna gaf Microsoft op Twitter aan een probleem waardoor gebruikers mogelijk geen toegang meer konden krijgen tot bestanden binnen de Microsoft 365-diensten te onderzoeken. Rond zes uur 's avonds zei Microsoft dat de oorzaak van de storing gevonden was en dat ze mitigerende maatregelen doorvoerden.  Een kwartier later bleek de storing verholpen. Beheerders kunnen meer details zien onder MO295738 in het admin center.

Microsoft meldt dat gebruikers mogelijk hun browser moeten verversen of een app moeten herstarten om de problemen te verhelpen. Wat de oorzaak van de storing is, heeft Microsoft niet bekendgemaakt. 

Update 3-11: De storing is verholpen, het artikel is daarop aangepast. 

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in