Development

Branche
Euro's

Micro Focus fuseert met softwaretak HPE

De geruchten gingen al in de VS. En nu blijken ze waar: HPE stoot zijn softwaretak af.

© Shutterstock
8 september 2016

De geruchten gingen al in de VS. En nu blijken ze waar: HPE stoot zijn softwaretak af.

Het Britse Micro Focus fuseert met de softwaretak van Hewlett Packard Enterprise (HPE). De aandeelhouders van HPE houden wel een meerderheidsbelang in de onderneming.

HPE zet zijn software op het gebied van Application Delivery Management, Big Data, Enterprise Security, Information Management & Governance en IT Operations Management op afstand. Die behoren niet langer tot de kern van het bedrijf, meent de directie.

De softwaretak van HPE bevat alle resterende activa van Autonomy. Hewlett Packard legde in 2011 circa 11 miljard dollar op tafel voor de overname van Autonomy. De activa vormen ongeveer een kwart van de softwaredivisie.

De verzelfstandigde divisie fuseert met Micro Focus. Dat betaalt HPE 2,5 miljard dollar. Voor dat bedrag en de inbreng van zijn eigen assets krijgt Micro Focus een belang van 49,9 procent in de fusie-onderneming. Die krijgt daarmee een waarde van 8,8 miljard. De gezamenlijke omzet beloopt 4,5 miljard dollar per jaar.

Hoewel het een minderheidsbelang heeft, levert Micro Focus in de persoon van Kevin Loosemore wel de ceo.  Hij wil de marge op HPE's software in drie jaar tijd met 20 procentpunten verbeteren.

HPE wil in de toekomst bij de verkoop van zijn software dat deze gekoppeld kunnen worden aan zijn hardware en andere diensten. De softwaretak van HPE was in de afgelopen twaalf maanden goed voor een omzet van 3,4 miljard dollar, 10 procent minder dan een jaar eerder. De totale jaaromzet van HPE bedraagt circa 52 miljard dollar.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.