Innovatie & Strategie

Software-ontwikkeling
kunstmatige intelligentie

'Meeste bedrijven lopen achter met digitale transformatie'

Onderzoek wijst uit dat meeste bedrijven achterlopen met hun digitale transformatie.

AI © Wikimedia,  Alejandro Zorrilal Cruz
31 januari 2019

Onderzoek wijst uit dat meeste bedrijven achterlopen met hun digitale transformatie.

De meeste internationale bedrijven lopen achter op schema met hun digitale transformatie. Dat claimt Dell op basis van een eigen onderzoek onder duizenden business leaders.

Het techbedrijf ondervroeg 4600 topmensen uit 42 landen over de voortgang van de digitale transformatie van hun bedrijf. 78 procent van de deelnemers zegt dat die transformatie minder wijdverspreid is dan vooraf is afgesproken. “In de nabije toekomst moet elk bedrijf een digitaal bedrijf zijn, maar ons onderzoek laat zien dat de meeste organisaties nog een lange weg te gaan hebben”, zegt Dell-ceo Michael Dell. “Bedrijven moeten hun technologie nu moderniseren om mee te kunnen doen met de weergaloze mogelijkheden van de digitale transformatie. Het is nu tijd om actie te ondernemen.”

Investeren in digitale transformatie

Dell raadt bedrijven aan om in de vijf onderstaande innovaties te investeren, schrijft Techrepublic.

  1. Cybersecurity
  2. Internet of Things (IoT)
  3. Multi-cloud environment
  4. Kunstmatige intelligentie (AI)
  5. Computer centrale benadering

Angst voor falen

De vraag is of organisaties die oproep ter harte nemen. Uit het onderzoek blijkt dat 51 procent van de bedrijven verwacht dat het moeilijk tot onmogelijk wordt om binnen vijf jaar te voldoen aan de veranderende wensen van klanten. Eén op de drie is bang een achterstand op te lopen. Dit geldt met name voor Amerikaanse bedrijven. Positief is dat bijna de helft van de ondervraagde bedrijven zich bezighoudt met het ontwikkelen van in-house-talent. Dit gebeurt veelal via trainingen en programmeercursussen.

1
Reacties
Pieter 01 februari 2019 15:11

O, ik wist niet dat de digitale transformatie een verplichting was? Je bedoelt dus alles virtueel zodat het gemakkelijk kan verplaatst worden naar bv lageloon landen en belastingsparadijzen? We sturen nog even een berichtje rond dat onze medewerkers ons product zijn en op de eerste plaats komen. En dan moven met die handel naar Dubai voor de belastingen en India om het te verkloten want ineens blijken degelijke medewerkers minstens even duur te zijn als in Europa. Been there, going through that at the moment.

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.