Overslaan en naar de inhoud gaan

Meer ICT'ers ingestroomd in de WW

Het aantal nieuwe WW-uitkeringen voor ICT'ers is na twee maanden daling weer toegenomen. In september werden 415 nieuwe WW-uitkeringen toegewezen aan deze beroepsgroep, 98 meer dan een maand eerder. Het totaal aantal lopende WW-uitkeringen daalde wel weer licht.
Programmeren
© Shutterstock.com
Shutterstock.com

In september werden vooral nieuwe WW-uitkeringen toegewezen aan mbo'ers en hbo'ers, blijkt uit cijfers van het UWV. 116 van de nieuwe uitkeringen waren voor ICT'ers met een mbo 2-, 3- of 4-opleiding. 87 uitkeringen werden toegekend aan hbo'ers. Verder valt op dat veel van de uitkeringen toegekend zijn aan ICT'ers die tussen de 27 en 50 jaar oud zijn: 244 van de nieuwe uitkeringen in september waren voor hen.

Daling zet door

In totaal liepen er in september 4.391 WW-uitkeringen voor ICT'ers, 52 minder dan in augustus. Daarmee zet de daling die al zeker een jaar duurt verder door. Ten opzichte van september 2020 is dan ook sprake van flink minder WW-uitkeringen in de ICT-beroepsgroep (-27,7%). 

De vraag is echter hoelang die daling nog door gaat zetten. Want niet alleen de instroom in de WW neemt toe, maar de uitstroom uit de WW daalt ook voor de tweede maand op rij. In september werden 526 WW-uitkeringen stopgezet, tien minder dan een maand eerder en 241 minder dan in september 2020. 

De meeste ICT'ers die nu nog wel in de WW zitten, zijn hbo-geschoold. 1.086 van de 4.391 uitkeringen waren voor hen. Het verschil met mbo-geschoolde ICT'ers is echter klein. 1.020 uitkeringen zijn voor deze groep. WO'ers zitten met 451 uitkeringen veel minder vaak in de WW. 

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in