Innovatie & Strategie

Infrastructuur
glasvezelaanleg

Meer huishoudens krijgen glasvezel van KPN

Bijna miljoen huishoudens plus bijna kwart miljoen bedrijven krijgen glasvezel.

© KPN
6 december 2021

Bijna miljoen huishoudens plus bijna kwart miljoen bedrijven krijgen glasvezel.

KPN kan met behulp van pensioenuitvoerder APG meer huishoudens voorzien van een glasvezelverbinding voor sneller internet. De reikwijdte van de al bestaande samenwerking is vergroot en toegenomen met zo'n 170.000 huishoudens. In totaal gaan ze daardoor komende jaren 920.000 huishoudens en zo'n 225.000 bedrijven aansluiten op het glasvezelnet. Met de uitbreiding is een bedrag van 170 miljoen euro gemoeid, dat voor de helft wordt gefinancierd door APG.

Dorpen aansluiten

KPN maakte in maart al bekend dat APG, dat het pensioengeld belegt voor pensioenfonds ABP, het telecombedrijf financieel helpt om sneller dorpen en kleine woonkernen op glasvezel aan te sluiten. Dit gebeurt via een bedrijf dat voor de ene helft in handen is van APG en voor de andere helft in handen van KPN.

In juni dit jaar is de reikwijdte van die samenwerking iets vergroot waardoor het meer huishoudens en bedrijven aangesloten gaan worden op glasvezel. Het geplande bereik is toen toegenomen met zo'n 75.000 huishoudens om uit te komen op 750.000 huishoudens en zo'n 225.000 bedrijven. Die cijfers zijn nu verder opgehoogd; qua huishoudens dan dus.

Glasvezelteller

Begin november wist KPN nog te melden dat zijn 'glasvezelteller' nu op 350.000 huishoudens staat. Dat aantal aansluitingen is dit jaar gerealiseerd, aldus de telecomaanbieder. Het samenwerkingsverband met APG, genaamd Glaspoort, investeert ruim 1 miljard euro in de aanleg van glasvezelaansluitingen. Het aanleggen van al die aansluitingen levert naar verwachting ruim duizend banen op.

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.