Overslaan en naar de inhoud gaan

Meer fabrikanten springen op de netbook-trein

De Amilo Mini Ui 3520 van Fujitsu Siemens Computers treedt de firma in de voetsporen van fabrikanten als Asus, dat vorig jaar met de Eee pc een trend zette. Hij is uitgerust met een Atom N270-processor, een beeldscherm van 8,9 inch en een 1,3 megapixel webcam. De connectiviteitsopties zijn voor dit type notebook royaal: naast WiFi ook Bluetooth en een Express Card-aansluiting voor een UMTS-kaartje.
Maatschappij
Shutterstock
Shutterstock

Voor massaopslag zijn versies met een harddisk van 60 of 80 GB leverbaar (vanaf december ook 120 GB).

De Amilo Mini weegt 1 kilo en de batterij biedt een gebruiksduur van vier uur. Door de transparante cover kunnen gebruikers het uiterlijk van de netbook zelf aanpassen. In tegenstelling tot veel andere leveranciers biedt Fujitsu Siemens zijn netbook niet aan met Linux maar alleen met Windows XP Home. De Amilo Mini is vanaf oktober te koop voor 399 euro.

Ook het Taiwanese MSI springt op de rijdende netbooktrein en introduceert de U90 Wind. Veel specificaties komen overeen met die van de kleine Amilo: Intel Atom N270-processor, 8,9 inch scherm, webcam (weliswaar met slechts 0,3 MP), 80 GB harddisk. Ook de U90 Wind weegt ongeveer een kilo. MSI levert zijn netbook met Linux, dat het bedrijf als ‘een vertrouwd platform’ omschrijft. Weinig Windows-gebruikers zullen dat laatste beamen.

Lang vervlogen tijden herleven met de UMMD 8010/F van Commodore, een Nederlandse handelsfirma die weinig meer dan de naam gemeen heeft met de legendarische fabrikant van thuiscomputers als de C64 en Amiga. De op de elektronicabeurs IFA in Berlijn gepresenteerde ‘ultra mobile media device’ is uitgerust met een VIA C7-M-processor, een harde schijf van 80 GB, een 0,3 MP webcam en een scherm van 10 inch. Hij weegt 1,4 kilo en moet volgens de eerste berichten 600 dollar kosten.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in