Management

Zakelijke software

Meer armslag voor SharePoint Online

6 september 2013
Microsoft geeft gebruikers van SharePoint Online meer faciliteiten bij het bewaren en delen van documenten op zijn samenwerkingsplatform in de cloud.

Mark Kashman, senior product manager SharePoint van het Office 365-team, schaart de verbeteringen onder drie kopjes: het uploaden van bestanden, verbeterde inrichtingsmogelijheden en betere herstelmogelijkheden.

Tot 2 gigabyte ineens

Bij het uploaden wordt het mogelijk om bestanden tot 2 gigabyte ineens op SharePoint Online te zetten; de grens was tot nog toe 250 megabyte. Daarnaast kunnen voortaan meer bestanden ineens geüpload worden via drag-and-drop, de betrefende dialoogbox of SkyDrive Pro Sync for WIndows. En SharePoint Online accepteert voortaan - net als de in-huisversie - ook .exe- en .dll-bestanden.

Betere inrichtingsmogelijkheden

Het aantal zogeheten site collections dat is toegestaan, wordt verruim naar 10.000 per huurder. Dat was 3000. Daarmee krijgen de gebruikers van SharePoint Online meer flexibiliteit bij het inrichten van SharePoint en het toedelen van SharePoint-resources aan bedrijfsonderdelen en projecten. Als ze een Enterprise, Education of Government-licentie hebben, althans. Want deze verruiming geldt niet voor de afnemers van de kleine danwel middelgrote bedrijven-variant. Die moeten het blijven doen met 1 respectievelijk 20 site collections

Het aantal relaties dat men kan leggen tussen verschillende gegevenslijsten wordt eveneens verhoogd, van 8 naar 12.

Betere herstelmogelijkheden

Weggegooide bestanden worden voortaan langer bewaard, niet 30 maar 90 dagen. En het bewaren van voorgaande versies van Office 365-documenten wordt standaard ingeschakeld. SharePoint Online bewaart voortaan 10 versies van dergelijke documenten.Lees meer over
Lees meer over Management OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.