Beheer

IT beheer
Windows 10 bricked my machine

Man eist miljoenen van Microsoft - of zijn Windows 7 terug

Automatische upgrade naar Windows 10 van Asus 54L notebook "schendt burgerrechten".

© CC0 - Public Domain
15 februari 2018

Automatische upgrade naar Windows 10 van Asus 54L notebook "schendt burgerrechten".

Een Amerikaanse pc-gebruiker ontdekte op een dag dat zijn Asus 54L-notebook door Microsoft was ge-upgrade naar Windows 10 - en het niet meer deed. Nu wil hij Windows 7 terug, en hij zet de rechter in om dat voor elkaar te krijgen.

Microsoft heeft geruime tijd onder vuur gelegen vanwege de agressieve methoden waarmee het bedrijf de upgrade naar Windows 10 verspreidde. Gebruikers die geen trek hadden in het nieuwe OS moesten wekenlang op hun hoede zijn en allerhande noodgrepen toepassen om te voorkomen dat de nieuwe versie niet toch geïnstalleerd werd.

Uit een klacht die 14 februari is ingediend bij de rechtbank van Colorado blijkt dat dat een Amerikaan met de illustere naam Frank K. Dickman niet gelukt is. Zijn Asus 54L-notebook met Windows 7 werd automatisch geüpgraded naar Windows 10. En vervolgens deed die laptop het niet meer. Hij vindt dat zijn burgerrechten daarmee geschonden zijn, meldt The Register.

Terug naar de bron

Volgens Microsoft moeten mensen met een vergelijkbaar probleem terug naar de verkoper van hun apparaat. Dickman vindt dat die onbetrouwbaar is, omdat de backup van de oorspronkelijke OEM-versie van Windows 7 waarmee zijn notebook was uitgerust bij de upgrade verloren is gegaan.

"De enige manier om er zeker van te zijn dat ik een kwalitatief goede versie van Windows 7 krijg, is door die van de oorspronkelijke leverancier - Microsoft Corporation - te betrekken", aldus Dickman. Hij eist van Microsoft en CEO Satya Nadella binnen 30 dagen een download van Windows 7 die zijn oorspronkelijke activatie herkent. Of 600 miljoen dollar.

Het nieuwe Windows XP?

Er lijkt sprake van een herhaling van de geschiedenis: zoals Windows XP op sommige plaatsen onbeveiligd en wel nog steeds in gebruik is, is Dickman niet de enige Microsoft-klant die Windows 7 wil blijven gebruiken. Volgens meetfirma's StatCounter en Netmarketshare ligt het marktaandeel van het OS, dat nog twee jaar van beveiligingsupdates wordt voorzien, nog steeds op zo'n 42 procent.

4
Reacties
PETER MUIL 01 juli 2019 17:12

@PETER MUL
Dat is jou mening en een hele slechte ook nog die vent is een grote schande voor Amerika en de mensen die achter zijn handelswijze staan sporen ook niet.
Kijk zelf maar in welk straatje je jezelf wilt plaatsen.

Peter Mul 08 november 2018 12:50

@LVDB
Graag geen dom-linkse kritiek op de beste president die de VS na WW2 heeft gehad. Ik weet het, het is momenteel niet makkelijk voor de dom-linkse gekkies maar houdt AUB dit AG forum vrij van uw politiek gekleurde onzin.

Eddy 24 februari 2018 19:10

Bekwaambaarheid is een momentopname! Het is de massa die stemt maar de massa is slechts een massa!
Wat kan je er van verwachten een massa oordeel! We zijn meestal teleurgesteld omdat we het zelf ook niet weten.
Expierience is the best teacher!!!

Vele uitslagen van examens zijn een schijn van de werkelijkheid! De werkelijlkheid ligt in de

lvdb 15 februari 2018 12:08

win 7 of 600 miljoen ?
Trump is kennelijk niet de enige amerikaan die hoognodig langs de huisarts moet.......

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.