Overslaan en naar de inhoud gaan

Lord of Lady worden? Word IT'er!

Geen contractonderhandelingen aan boord van een privéjet of in de showroom van een autodealer, geen jacuzzi van de zaak, maar een adellijke titel. Dat is waarmee cloud integrator Pink Elephant IT’ers hoopt binnen te halen in deze krappe arbeidsmarkt.
© Pink Elephant
Pink Elephant

Pink Elephant gaat nieuwe medewerkers belonen met een adellijke titel. Door kleine stukjes grond in de Schotse hooglanden te kopen op naam van de nieuwe medewerkers, mogen zij zich vanaf dat moment Lord of Lady van Glencoe noemen.

In Schotland is het relatief simpel om ‘Lord’, wat landeigenaar betekent, te worden. Een Schotse wet maakt het registreren van kleine stukken aangekochte grond niet verplicht, waardoor het onder Schotse contractwetgeving verloopt. Pink Elephant maakt hier gebruik van door een piepklein stukje grond van 1 square feet (0,092 m2) aan te schaffen voor nieuwe medewerkers.

Bosbeheer gesponsord

Pink Elephant werkt hierbij samen met de Schotse bosbeheerorganisatie Highland Titles Charitable Trust. Deze liefdadigheidsinstelling herstelt met de opbrengst van de verkoop van de grond het landschap van de Schotse hooglanden in oude staat. Dat is namelijk ernstig achteruit gegaan door eeuwen intensieve landbouw en commerciële bosbouw.

Highland Titles geeft een juridisch document uit dat het recht vermeldt om de nieuwe titel aan te nemen. Met dit document kan bij verschillende instanties zoals banken gevraagd worden om de aanhef te veranderen naar Lord of Lady. Hoewel men de titel Laird, Lord of Lady van Glencoe mag voeren, worden kersverse grondbezitters niet bijgeschreven in de Schotse adel.

Gevoel voor humor

Thijs Lamers, marketeer bij Pink Elephant, weet dat er veel kapers op de kust zijn als het gaat om het werven van IT-talent. Goede IT’ers worden soms meerdere malen per dag benaderd voor een baan. “Het is steeds moeilijker om op te vallen als werkgever. Daarom hebben we een ludieke actie bedacht om de aandacht van potentiële nieuwe medewerkers te trekken. We richten ons op IT’ers met gevoel voor humor.”

Volgens Lamers is Pink Elephant een eigenzinnig bedrijf waar werk serieus wordt genomen, ‘maar waar ook best wel eens gelachen mag worden’. Daar past volgens hem een bepaald type mensen bij. “Via deze campagne proberen we die aan ons te binden. Dat we daarmee ook bijdragen aan bescherming van de flora en fauna in de Schotse hooglanden maakt deze samenwerking tot een win-win situatie.”

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in