Loopbaan

Carriere
Schots kasteel

Lord of Lady worden? Word IT'er!

Pink Elephant lokt IT’ers met adellijke titel.

© Pink Elephant
4 juli 2019

Pink Elephant lokt IT’ers met adellijke titel.

Geen contractonderhandelingen aan boord van een privéjet of in de showroom van een autodealer, geen jacuzzi van de zaak, maar een adellijke titel. Dat is waarmee cloud integrator Pink Elephant IT’ers hoopt binnen te halen in deze krappe arbeidsmarkt.

Pink Elephant gaat nieuwe medewerkers belonen met een adellijke titel. Door kleine stukjes grond in de Schotse hooglanden te kopen op naam van de nieuwe medewerkers, mogen zij zich vanaf dat moment Lord of Lady van Glencoe noemen.

In Schotland is het relatief simpel om ‘Lord’, wat landeigenaar betekent, te worden. Een Schotse wet maakt het registreren van kleine stukken aangekochte grond niet verplicht, waardoor het onder Schotse contractwetgeving verloopt. Pink Elephant maakt hier gebruik van door een piepklein stukje grond van 1 square feet (0,092 m2) aan te schaffen voor nieuwe medewerkers.

Bosbeheer gesponsord

Pink Elephant werkt hierbij samen met de Schotse bosbeheerorganisatie Highland Titles Charitable Trust. Deze liefdadigheidsinstelling herstelt met de opbrengst van de verkoop van de grond het landschap van de Schotse hooglanden in oude staat. Dat is namelijk ernstig achteruit gegaan door eeuwen intensieve landbouw en commerciële bosbouw.

Highland Titles geeft een juridisch document uit dat het recht vermeldt om de nieuwe titel aan te nemen. Met dit document kan bij verschillende instanties zoals banken gevraagd worden om de aanhef te veranderen naar Lord of Lady. Hoewel men de titel Laird, Lord of Lady van Glencoe mag voeren, worden kersverse grondbezitters niet bijgeschreven in de Schotse adel.

Gevoel voor humor

Thijs Lamers, marketeer bij Pink Elephant, weet dat er veel kapers op de kust zijn als het gaat om het werven van IT-talent. Goede IT’ers worden soms meerdere malen per dag benaderd voor een baan. “Het is steeds moeilijker om op te vallen als werkgever. Daarom hebben we een ludieke actie bedacht om de aandacht van potentiële nieuwe medewerkers te trekken. We richten ons op IT’ers met gevoel voor humor.”

Volgens Lamers is Pink Elephant een eigenzinnig bedrijf waar werk serieus wordt genomen, ‘maar waar ook best wel eens gelachen mag worden’. Daar past volgens hem een bepaald type mensen bij. “Via deze campagne proberen we die aan ons te binden. Dat we daarmee ook bijdragen aan bescherming van de flora en fauna in de Schotse hooglanden maakt deze samenwerking tot een win-win situatie.”

Lees meer over Loopbaan OP AG Intelligence
5
Reacties
Bop 09 juli 2019 16:22

Zucht, .... Wat een flauwekul.
Zouden er ook vet koele IT-ers daadwerkelijk hiermee op een visitekaartje gaan rondlopen?
Of blijft het bij de spreekwoordelijke borrelpraat? 'Huh-huh, je raad nooit nooit wat ik nu ben! GAST, je meent het?!'

Kaboel Karso 05 juli 2019 13:08

Lord of Lady worden? Word IT'er!

Het zou een beetje raar zijn als mensen solliciteren alleen maar om deze 'titel' te kunnen krijgen. Over het algemeen krijg je toch een grotere lap grond van 1x2m aan het eind. Maar, je ziet ook aan de reacties, dat het een hoog attentiewaarde heeft. En daar gaat het natuurlijk bij de marketeers om. Chapeau

ja niet wel 04 juli 2019 18:59

In een goed werkende markt stijgt de prijs als het aanbod krap is en de vraag hoog. Ik zie wel allerlei vreemde initiatieven die meer bevrediging van marketing-managers zijn.

Laat je niet in de maling nemen door het geweeklaag van slech presterende recruiters. Zolang de salarissen van de IT-ers niet worden verhoogd worden is er nog geen echt tekort aan IT-ers. Zolang je als IT-er uitgerangeerd bent boven de 50 is er geen tekort aan IT-ers.

Peter Mul 04 juli 2019 13:42

Ik zou een suggestie willen doen aan Pink Elefant.

Koop in Schotland een stukje grond van 1 square yard (ca. 0,92 m2) en noem dat landgoed "The Rings".

Ik zou dit landgoed dan in 1296 square inches (ca. 6,3 cm2) verdelen zodat nieuwe medewerkers dan een bekende boektitel aan hun naam kunnen toevoegen.

Wim de Raadt 04 juli 2019 12:53

Doe mij maar een privejet, onderhandelen in een autodealershowroom en een prive jacuzzi dan de titel Baron von Haben nichts !! Geef mezelf wel een titel !!

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.