Overslaan en naar de inhoud gaan

Linux krijgt eindelijk Microsoft-browser

Microsoft heeft zijn op Chromium gebaseerde Edge-browser beschikbaar gesteld voor de stabiele versie van Linux. Die aankondiging zat er al een tijd aan te komen, want de Dev- en Beta-versies van Linux ondersteunen Edge al een jaar.
desktop, werkplek
© Microsoft
Microsoft

Wie de stabiele Linux-software gebruikt, kan de nieuwste versie van Microsoft Edge voor Bedrijven nu installeren. Dat meldt Microsoft in een blogpost. De downloadpagina biedt builds aan voor Linux (.deb) en (.rpm), bedoeld voor respectievelijk gebruikers van op Debian- en Red Hat-gebaseerde distributies. Linux-gebruikers kunnen de juiste Edge-versie ook installeren via een package manager of de command line

Geen Internet Explorer-modus

De Edge-browser voor een stabiele Linux-distributie werkt stabiel en heeft veel functies, schrijft onder meer Arstechnica na een korte test. Zo ondersteunt de browser synchronisatie van extensies, wachtwoorden, open tabbladen en bladwijzers met andere apparaten waarop de gebruiker is ingelogd op Edge. Dat is met name handig voor zakelijke gebruikers die Edge bijvoorbeeld op hun Windows-bedrijfscomputer gebruiken en op hun Linux-pc door kunnen waar ze gebleven waren. 

Een functie die ontbreekt in Edge voor Linux, is de Internet Explorer-compatibiliteitsmodus. Met die modus zijn gedateerde interne websites te gebruiken, ondanks dat Internet Explorer niet meer te gebruiken is. De compatibiliteitsmodus werkt wel in de Windows-versie, maar ontbreekt ook in de browser voor Apple's macOS.

Test van een jaar

Microsoft bracht de testversie van Edge (gebaseerd op Chromium) voor Linux ongeveer een jaar geleden uit voor de Dev- en Beta-versies van Linux. Het jaar ervoor verscheen de Chromium-versie van Edge al voor andere besturingssystemen, inclusief Windows. Na een test van een jaar is Microsoft er nu dus van overtuigd dat de browser ook geschikt is voor het groter Linux-publiek. 

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in