Management

Branche
operatie

Linux Foundation graaft diep in mores opensource

Sociale en technische aspecten onder de loep.

© Shutterstock MAD.vertise
16 april 2021

Sociale en technische aspecten onder de loep.

De Linux Foundation heeft een onderzoekstak opgezet die in kaart moet brengen hoe de opensourcegemeenschap functioneert en hoe daarin de technologie tot stand komt.

Het doel van deze exercitie is een beter inzicht te krijgen in hoe de ontwikkelaarsgemeenschappen werken. "Dat inzicht moet leiden tot betere prikkels om te komen tot hoogwaardige software en begrip van het economisch model achter open source", zegt Jim Zemlin, de operationeel directeur van de Linux Foundation bij Venturebeat.

De Linux Foundation heeft al verschillende onderzoeken uitgevoerd, onder meer met andere onderzoeksinstellingen. Maar de eenheid tussen die initiatieven ontbrak. "Met een gerichte onderzoeksorganisatie kan de Linux Foundation beter inzichten, trends en context genereren die helpen bij de discussies en besluiten rond open samenwerking", zegt Zemlin in een verklaring.

Adviesraad bepaalt mede de agenda

Het onderdeel komt onder leiding van Hilary Carter, die ruime ervaring heeft in het uitvoeren van technologieonderzoeksprojecten, onder meer bij het Blockchain Research Institute. Er komt ook een adviesraad met een wisselende samenstelling van leidinggevende personen uit de gemeenschap en materiedeskundigen. Deze adviesraad heeft invloed op de onderzoeksagenda en zorgt voor strategische input, overzicht en ondersteuning bij toekomstige onderzoeksthema's.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.