Overslaan en naar de inhoud gaan

Linux Foundation graaft diep in mores opensource

De Linux Foundation heeft een onderzoekstak opgezet die in kaart moet brengen hoe de opensourcegemeenschap functioneert en hoe daarin de technologie tot stand komt.
operatie
© Shutterstock
Shutterstock

Het doel van deze exercitie is een beter inzicht te krijgen in hoe de ontwikkelaarsgemeenschappen werken. "Dat inzicht moet leiden tot betere prikkels om te komen tot hoogwaardige software en begrip van het economisch model achter open source", zegt Jim Zemlin, de operationeel directeur van de Linux Foundation bij Venturebeat.

De Linux Foundation heeft al verschillende onderzoeken uitgevoerd, onder meer met andere onderzoeksinstellingen. Maar de eenheid tussen die initiatieven ontbrak. "Met een gerichte onderzoeksorganisatie kan de Linux Foundation beter inzichten, trends en context genereren die helpen bij de discussies en besluiten rond open samenwerking", zegt Zemlin in een verklaring.

Adviesraad bepaalt mede de agenda

Het onderdeel komt onder leiding van Hilary Carter, die ruime ervaring heeft in het uitvoeren van technologieonderzoeksprojecten, onder meer bij het Blockchain Research Institute. Er komt ook een adviesraad met een wisselende samenstelling van leidinggevende personen uit de gemeenschap en materiedeskundigen. Deze adviesraad heeft invloed op de onderzoeksagenda en zorgt voor strategische input, overzicht en ondersteuning bij toekomstige onderzoeksthema's.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in